Solo: a Star Wars story recensie op Telenet Play More

Solo: a Star Wars story recensie op Telenet Play MoreSolo: A Star Wars Story *** 1/2

Regie: Ron Howard (Da Vinci Code, A Beautiful Mind, Cinderalla Man)

Met Alden Ehrenreich, Emilia Clarke, Donald Glover, Thandie Newton, Woody Harrelson, Joonas Suotamo, Paul Bettany, Jon Favreau, Phoebe Waller-Bridge,…

Speeltijd: 135′

Ga kijken als je hield van Rogue One.

Het verhaal: Solo: A Star Wars Story vertelt het verhaal van de avonturen van de jonge Han Solo en zijn vriend Chewbacca en hoe zij elkaar hebben leren kennen.

Solo: a Star Wars story recensie op Telenet Play More

Ons verdict: Afgemaakt met harakiri. Zo kunnen we het box office resultaat van Solo: A Star Wars story wel noemen: 393 miljoen dollar bracht de film wereldwijd op en door de hele heisa rond de regisseurswissel schoten de productiekosten tot een hoogte van 275 miljoen dollar. Daarmee kent de 10de Star Wars-film voor de eerste keer een verlies en toont dat het hele franchise-idee niet imuum is voor falen.

Toegegeven, het resultaat is iets minder voor een Star Wars-film, maar Solo: a Star Wars story is alles behalve slecht. De wereld van Han Solo, Chewbacca & de Millenium Falcon wordt uitgebreid met noemenswaardige prestaties door Woody Harrelson & Joonas Suotamo en bovendien is de Han Solo-film een mooie toevoeging in het hele Star Wars-gebeuren. Enkel spijtig dat er voor de veilige Ron Howard werd gekozen die misschien wel weet hoe hij een film moet maken, maar zowat het hele leven uit een film haalt. En ook nog het feit dat Disney 3 films uit dit personage wilde halen in plaats van 1. Tot slot hadden we meer verwacht van Alden Ehrenreich, Emilia Clarke & Donald Glover.

Kortom, met Solo: a Star Wars story brengen Ron Howard & Disney weer een solide blockbuster, maar het is wel een stuk minder voor een Star Wars-film. Oordeel zelf en stream het op Telenet Play More vanaf februari 2019.

Word een deel van de MoviePulp-community. Registreer en laat een commentaar achter