De nieuwe Aladdin recensie in White Cinema Brussels

wwwAladdin **

Regie: Guy Ritchie (Man from U.N.C.L.E., King Arthur: Legend of the Sword, Sherlock Holmes 2: A Game of Shadows)

Met Mena Massoud, Naomi Scott, Will Smith, Billy Magnussen, Marwan Kenzari, Nasim Pedrad, Numan Acar,…

Speeltijd: 128′

Ga kijken als je hield van de mindere Disney live action remakes zoals Belle & het Beest, Christopher Robin & The Nutcracker and the Four Realms.

Het verhaal: De charmante straatdief Aladdin ontmoet de moedige & zelfbewuste prinses Jasmine op de markt van de havenstad Agrabah en het is liefde op eerste gezicht. Maar hoe kan Aladdin ooit het hart van een prinses zoals Jasmine veroveren?

Will Smith als Genie in Guy Ritchie's Aladdin

De setting: Sinds dit jaar is er een nieuw shoppingcenter gelanceerd in Brussel. Docks Bruxsel, vroeger gekend onder de naam Just Under The Sky, heeft buiten 110 winkels eveneens een prachtige VIP-cinema die helemaal in het wit is. Wie stijlvol en comfortabel naar de bioscoop wil gaan, zit aan het juiste adres bij White Cinema in Docks Bruxsel.

De nieuwe Aladdin recensie in White Cinema Brussels

Ons verdict: Arme Guy Ritchie. Afgestraft worden door slechte box office resultaten van wat in onze ogen een goede film was en genoodzaakt worden om aan de bak te blijven door met het grote Disney samen te werken. Het zit de Britse regisseur niet mee en met Aladdin brengt hij geen soelaas.

De box office flops hebben het vertrouwen van Guy Ritchie verstoord en zijn identiteit volledig gekaapt, want op geen enkel moment is Aladdin een Ritchie-productie en daar zit meteen zijn grootste mislukking. Disney wil voor de zoveelste keer een live action film brengen van zijn succesvolle animatiefilms voor de eeuwwisseling en net zoals Belle & het Beest zorgt niet voor een verbetering. Heeft dit iets te maken met de blauwe gedaante in Will Smith? Wel, onder meer, maar niet vanwege de sociale media storm waarin de makers terecht kwamen omdat Will Smith’s animatie te blauw zag na de eerste trailer. Eerder vanwege het feit dat Will Smith onmogelijk geen Will Smith kan zijn in een komische rol en met zijn Fresh Prince of Bel-Air-persoonlijkheid meteen zijn stempel op het personage Genie zet. Heeft het iets te maken met quasi onervaren nieuwkomers Mena Massoud & Naomi Scott? Nee, als er iets goed zit, is het de chemie tussen beide goed gecaste castleden, die met hun liedje A Whole New World de hele zaal doen smelten van verliefdheid. Het is vooral het repetitief format van Disney dat Aladdin levenloos maakt, want de zoveelste remake van een Disney-klassieker is dan ook afgezaagd, ondanks het vertrouwen van de mediaconglomeraat in zijn live action films naar de toekomst toe.

Kortom, zet de cartoon dus maar terug op. Deze live action versie van Aladdin is misschien trouw aan zijn roots, maar zijn schim siert het niet.

 

Word een deel van de MoviePulp-community. Registreer en laat een commentaar achter