Black Water Telenet Play More recensie

Black Water Telenet Play More recensieBlack Water *** 1/2

Regie: Pasha Patriki (Gridlocked)

Met Jean-Claude Van Damme, Dolph Lundgren, Al Sapienza, Jasmine Waltz, Courtney B Turk, Aaron O’Connell,…

Speeltijd: 104′

Ga kijken als je hield can Escape Plan, Hunter Killer & Lukas.

Het verhaal: CIA-agent Wheeler wordt op een geheime duikboot vastgehouden om de locatie van een belangrijke USB-stick af te geven.

Jean-Claude Van Damme & Dolph Lundgren in Black Water

Ons verdict: “Wat Sylvester Stallone & Arnold Schwarzenegger kunnen, kunnen wij ook”, dachten Jean-Claude Van Damme & Dolph Lundgren. Zo komen ze allebei met Black Water, een nieuwe actiefilm door de gewezen Universal Soldiers met een gelijkaardig concept als Escape Plan. Echter hadden ze geen Aziatische budgetten achter zich, waardoor het actieduo noodgedwongen was om de special effects achter zich te laten en op de klassieke manier hun actiefilm te brengen: straight-to-DVD.

Spijtig genoeg zijn tijden met streaming & video-on-demand veranderd waardoor je al meteen het gevoel krijgt dat je bedrogen zal worden met films die meteen naar home entertainment verschuiven.  Flops zoals Kickboxer: Vengeance & Larceny helpen het vertrouwen ook niet. Maar niets is minder waar: Mandy & Unsane zijn recente voorbeelden van uitstekende films die het licht niet zagen in de bioscoop en hoewel Black Water het niveau van beiden niet haalt, mag de actiefilm er best zijn. Het relatief klassieke verhaal kent meer dan behoorlijke shots, special effects, dialogen & ontknoping met een goed evenwicht tussen Lundgren & Van Damme. De supporting cast kon buiten Al Sapienza & Jasmine Waltz iets beter en het preutsheid iets lager, maar het is een van de betere releases van de klassieke action heroes.

Kortom, Black Water overstijgt de moeilijke tijden die straight-to-DVD kent, want het niveau ligt beduidend hoger dan andere DVD-releases van Dolph Lundgren & Jean-Claude Van Damme. Ideaal voor nostalgische liefhebbers van actieknallers zoals wij! Huur het of stream it!

Word een deel van de MoviePulp-community. Registreer en laat een commentaar achter