Mission Impossible Fallout Blu-Ray recensie

Mission: Impossible - Fallout recensieMission: Impossible – Fallout *****

Regie: Christopher McQuarrie (Jack Reacher, Mission: Impossible – Rogue Nation)

Met Tom Cruise, Henry Cavill, Simon Pegg, Rebecca Ferguson, Ving Rhames, Sean Harris, Angela Bassett, Vanessa Kirby, Michelle Monaghan, Alec Baldwin, Wes Bentley, Frederick Schmidt,…

Speeltijd: 147′

Ga kijken als je hield van de de beste films uit een franchise zoals Fast Five & The Dark Knight.

Het verhaal: Wanneer een IMF-missie misloopt, wordt de wereld geconfronteerd met ernstige bedreigingen. Terwijl Ethan Hunt het op zich neemt om zijn oorspronkelijke missie tot een goed einde te brengen, begint de CIA zijn loyaliteit en zijn motieven in twijfel te trekken.

Tom Cruise met nieuwe namen zoals Henry Cavill in Mission: Impossible - Fallout

Ons verdict: Ze mogen alles zeggen over de Mission: Impossible-films wat ze willen, maar geen enkele film uit deze Amerikaanse spionagefranchise kent een dipje en met Fallout doen de makers er nog een schepje bovenop om samen met Amazon Prime-serie Jack Ryan de lat weer hoger te leggen in het genre.

Hetzelfde geldt voor Tom Cruise overigens, want deze infographic over de 6de Mission: Impossible-film zegt het allemaal: Het stuntwerk van Mission: Impossible – Fallout kent een ongeziene hoogte. Als je daar dan nog het geweldige schrijverwerk van regisseur en gewezen scenarioschrijver Christopher McQuarrie bijvoegt – The Usual Suspects, anyone? – dan krijg je een klassieker van een actieblockbuster. Wat wil je meer? Mission: Impossible – Fallout is een spectaculaire spijkerbom van een actieknaller waarin Tom Cruise bewijst dat ie nog lang niet is afgeschreven als actieheld. Eén van die zeldzame prenten waarvoor een mens nog eens meerwaarde krijgt van een zo groot mogelijk wit doek en dito geluidssysteem. Leg dit onder de kerstboom, want we zagen geen betere film in de bioscoop dit jaar.

Bekijk alvast onderaan van één van de beste scènes uit Mission: Impossible – Fallout

Word een deel van de MoviePulp-community. Registreer en laat een commentaar achter