Broer recensie op VRT Nu

Broer poster met Koen De BouwBroer ***

Regie: Geoffrey Enthoven (Halfweg)

Met Koen De Bouw, Titus De Voogdt, Koen De Graeve, Udo Kier, Alison Doody, Elva Trill,…

Speeltijd: 111′

Ga kijken als je hield van d’Ardennen.

Het verhaal: Broer Mark neemt wraak op zijn overleden broer Michel door naar Ierland te gaan om met de steenrijke Grace af te nemen, nadat hij zijn vrouw Paula had afgenomen.

Koen De Bouw & Titus De Voogdt in Broer

Ons verdict: In 2016 was Koen De Bouw de lijsttreker van deze nieuwe Vlaamse film Broer door regisseur Geoffrey Enthoven. Enthoven was gekend voor zijn mix van komedie en drama met de film Hasta la vista! en probeert dit opnieuw met Broer. Echter neigt Broer meer naar de tragische kant en dat siert deze Vlaamse film minder. De vreemde rollen van Titus De Voogdt & Koen De Graeve die de komische kant van het verhaal moet trekken, verdwijnt als sneeuw voor de zon naast namen zoals Koen De Bouw, Udo Kier & Alison Doody. Niet zo zeer vanwege de klasse van deze acteurs, maar eerder vanwege het verhaal & de donkere cinematografie die meer neigen naar drama. Het laat je als kijker wat verrast achter, zeker met het betrekkelijk open einde dat nog een heel stuk beter kon uitgewerkt worden.

Kortom, Broer mist wat balans, maar zeg er geen nee tegen. Je kan het nog gratis streamen op het VRT Nu-platform tot en met 1 juli 2017.

 

Word een deel van de MoviePulp-community. Registreer en laat een commentaar achter