Man On a Ledge Blu-ray

Man on a Ledge***

Regie: Asger Leth

Met: Sam Worthington, Elizabeth Banks, Jamie Bell, Genesis Rodriguez, Ed Harris, Edward Burns, Anthony Mackie

Speelduur: 102′

Nu verkrijgbaar op Blu-ray én DVD!

Het verhaal: Wanneer politieagent Nick (Sam Worthington) onterecht veroordeeld wordt voor een misdaad, grijpt hij de eerste mogelijkheid aan om te ontsnappen. Na zijn ontsnapping wil hij nog maar één ding; zijn onschuld bewijzen. Hij klimt op het dak van een hotel en dreigt naar beneden te springen. De politie besluit de vrouwelijke onderhandelaar Lydia (Elizabeth Banks) in te schakelen om met de man te gaan praten. Nick doet er alles aan om zijn onschuld te bewijzen en gaat daarbij, met behulp van zijn broer (Jamie Bell), geen enkel gevaar uit de weg. Hij heeft de hulp van Lydia nodig om zijn doel te kunnen bereiken. Terwijl Lydia in een tweestrijd verkeert, worden de kansen van Nick steeds geringer…

Ons verdict: Man on a Ledge is op zijn minst een vreemde film. Enerzijds probeert ie vruchteloos iets te vertellen over hoe de huidige economische crisis de kleine man tot wanhoop drijft, terwijl de superrijken alleen maar rijker worden. Anderzijds is dit gewoon een weinig originele maar best entertainende B-thriller die schaamteloos hele plotlijnen en shots steelt van -betere- films als Inside Man, The Fugitive en Ocean’s Eleven. Wat Man on a Ledge echter redt van de gemiddelde straight-to-disc release zijn de bekende namen in de cast, en de heerlijk foute dialogen die ze mogen ten berde brengen. (“Op een dag ga jij je lul tussen de verkeerde deur steken, en iemand gaat ze dichtslaan!”, red.). Let wel, niet iedereen in de cast zit op hetzelfde niveau: Banks, Bell, Burns, Mackie en vooral de geweldige Ed Harris (zonde dat ie maar een kwartiertje in beeld is, red.) kwijten zich uitstekend van hun taak. Zelfs dé nieuwe filmbabe van 2012 (ja nu al, red.), Genesis Rodriguez, camoufleert haar duidelijk gebrek aan acteertalent, met andere ‘talenten’. De zwakste schakel is echter protagonist Sam Worthington. Hij mag dan sinds Avatar een superster zijn, een groots acteur zit er toch niet in verscholen. Wanneer hij overschakelt in actie-modus zit het allemaal best goed, maar het probleem is dat Worthington het grootste gedeelte van de film stilstaat op de richel uit de titel. Je kan je afvragen wat een acteur van het kaliber Russell Crowe/Edward Norton hiermee had aangevangen? Kort samengevat: Man on a Ledge zal je nergens vervelen, maar het is eerder een huur/DVD-titel. (Recensie door Kenneth)

De Blu-ray: Het 1080p 2.35:1 HD-beeld is een beetje wisselvallig, zeker voor zo een bigbudget-release als Man on a Ledge. Detail en kleuren ogen prima, maar scherpte stelt regelmatig echt teleur. Het beeld is verder niet vrij van compressiefouten, trillende beeldlijntjes en andere kleine onvolmaaktheden. Jammer! De Engelse DTS HD MA 5.1-track is gelukkig heel wat beter, met een mooie weergave van goed geplaatste geluidseffecten, filmmuziek en heldere, steevast verstaanbare dialogen. Ruis is dan ook niet aan de orde. Buiten wat cross-promotionele trailers zijn er geen extra features aanwezig, wat toch een gemiste kans is voor grote releases als dit. Eerder een huurtip dames en heren!

Bekijk alvast de bioscooptrailer:

Word een deel van de MoviePulp-community. Registreer en laat een commentaar achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.