Het nieuwe TV seizoen najaar 2012 beter bekeken

Na een mistroostige tv-zomer waarin zowat alle zenders (uitgezonderd Sporza, red.) in een diepe slaap waren gesukkeld, maken we ons stilaan op voor het meest geanticeerde nieuwe tv-seizoen sinds 1989 (toen VTM zijn intrede deed als de allereerste commerciële zender, red.). En los van alle hype en bullshit, het is verdomd lang geleden dat er in enkele maanden tijd zoveel veelbelovends op ons afkwam. Kleine noot van de redactie: we hebben ons beperkt tot het aabod op de ‘grote’ Vlaamse zenders. Als er noemenswaardige nieuwigheden te zien zijn op digitale/buitenlandse zenders, lees je dit binnenkort ook hier op MoviePulp.

VMM

VTM, voorlopig nog altijd de grootste commerciële speler, pakt vanaf komend weekend vooral uit met een onovertroffen aabod aan sterke fictie van eigen bodem, en een nieuwe talentenjacht.
Het kleinere broertje, 2BE, rekent op enkele van strafste (Amerikaanse) tv series van de afgelopen jaren om zijn beperkt marktaandeel op peil te houden, en een nieuwe zwartkomische serie van de hand van Luk Wyns.

VIER en VIJF (aka WoestijnvisTV)

Op de officiële start van het ‘nieuwe’ Vier is het nog wachten tot 17 september. Verwachte sterkhouders zijn de nieuwe Actuashow van en met Tom Lenaerts en een fonkelnieuw seizoen van De Slimste Mens Ter Wereld. Op Vijf weinig nieuws onder de zon, al worden de liefhebbers van Astrid, den John en de Lau ook dit najaar op hun wenken bediend. Op beide zenders kunnen ook liefhebbers van binnen- en vooral buitenlands fictie terecht. Een overzicht van de meest in het oog springende reeksen.

VRT

Rest ons nog de staatszenders Eén en Canvas. Waar deze de afgelopen jaren met de vingers in de neus 40-50% marktaandeel haalden (waarvan minstens 30% voor Eén) zou het vanaf september wel eens gedaan kunnen zijn met de kijkcijferpret. Zeker als je bekijkt hoe weinig vernieuwend de programmatie is. Hoewel, het trouwe -veelal oudere- vrt publiek is zeer moeilijk te bereiken door de andere spelers. “If it isn’t broke, don’t fix it?” Enkele nieuwe of terugkerende programma’s waar ook wij -in meer en mindere mate- naar uitkijken hieronder opgelijst.

Eén

Canvas

Word een deel van de MoviePulp-community. Registreer en laat een commentaar achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.