Franchise: nieuw op tv

Het nieuwe (Vlaamse) TV seizoen najaar 2013 doorgelicht

homeland seizoen 3Tom Waes in Reizen Waesunder the dome

Toegegeven, ook in onze huiskamer heeft de reguliere TV steeds meer concurrentie van (al dan niet legale) streams, downloads, DVD/Blu-Ray boxen, games, tablets en ander audiovisuel digital vertier. Maar na een -gelukkig zonnige- zomer waar je evengoed je tv kabel kon uittrekken, is het fijn dat onze vaderlandse zender nét iets meer uitzenden dan zoveelste herhaling van een herhaling. Wij bekeken zowat alle programma’s uit het nieuwe tv seizoen 2013 voor jullie, en hebben het kaf van het koren pogen te scheiden.

Lees verder Het nieuwe (Vlaamse) TV seizoen najaar 2013 doorgelicht

De “nieuwe” oogst Amerikaanse topseries voor het najaar

Hoe tevreden wij ook zijn met de overdaad aan degelijke Vlaamse en (voor de Canvas-kijkers,red. ) Scandinavische fictie die dezer dagen onze flatscreen overspoelt (vooral Clan, Deadline 14/10, The Bridge en Borgen zijn uw aandacht waard, red.), voor de écht straffe series moet je toch nog steeds de grote plas over. Ook in de VS gaat deze week het nieuwe tv-seizoen schoorvoetend van start. We lijsten even op waaraan je je kan verwachten. Weet wel dat tenzij je over een abonnement op Prime beschikt (en dan nog is het aanbod beperkt, red.), je wellicht zal kunnen wachten tot de DVD-releasess ergens in 2013 om één van deze kleppers -legaal- te bekijken. De enige uitzondering is de fijne actieserie Strike Back: Vengeance dat maar enkele weken geleden van start ging op Cinemax (en in de UK op Sky), en nu zondag (16 september) al te zien is op 2BE. Graag méér van dat Vlaamse TV-bonzen! Opvallend is ook zowat al deze topseries reeds enkele seizoenen ver zijn, én dat er op enkele sitcoms na bitter weinig afkomstig is van de grote Amerikaanse networks. Meer dan ooit zijn kabelzenders als HBO, Showtime, AMC en FX de bron van de beste drama series op deze planeet.

Lees verder De “nieuwe” oogst Amerikaanse topseries voor het najaar


Het nieuwe TV seizoen najaar 2012 beter bekeken

Na een mistroostige tv-zomer waarin zowat alle zenders (uitgezonderd Sporza, red.) in een diepe slaap waren gesukkeld, maken we ons stilaan op voor het meest geanticeerde nieuwe tv-seizoen sinds 1989 (toen VTM zijn intrede deed als de allereerste commerciële zender, red.). En los van alle hype en bullshit, het is verdomd lang geleden dat er in enkele maanden tijd zoveel veelbelovends op ons afkwam. Kleine noot van de redactie: we hebben ons beperkt tot het aabod op de ‘grote’ Vlaamse zenders. Als er noemenswaardige nieuwigheden te zien zijn op digitale/buitenlandse zenders, lees je dit binnenkort ook hier op MoviePulp.

Lees verder Het nieuwe TV seizoen najaar 2012 beter bekeken

Nieuw op TV: Spartacus Gods of the Arena

In de VS gooit opvolger Spartacus Vengeance momenteel hoge ogen, bij ons zendt 2BE (vanaf zondag 4 maart omstreeks 22u20) eindelijk de voorganger Spartacus Gods of the Arena uit. Laat de titel je evenwel niet misleiden, ‘Spartacus’ is in deze prequel nog in geen velden of wegen te bespeuren. Wat je wel opnieuw krijgt zijn liters bloed, bloot lillend vlees, en Romeinse intriges. Even subtiel als een stamp in je kloten, maar er zijn weinig televisiereeksen die evenveel adrenaline en andere opwinding veroorzaken. Te bekijken wanneer de kindjes naar bed zijn!

Lees verder Nieuw op TV: Spartacus Gods of the Arena


Nieuw op tv: Penoza

“Wat als Tony Soprano al in de eerste aflevering het loodje zou gelegd hebben, en het aan Carmella was om de duistere zaakjes van de familie te behartigen … ?” Dat was naar eigen zeggen het uitgangspunt van de makers van de fijne misdaadreeks, Penoza. Toegegeven, het torenhoge niveau van de HBO klassieker wordt nergens gehaald (daarvoor moet je al bij Boardwalk Empire wezen, red.) maar al bij al is dit een meer dan verdienstelijke poging. Penoza heeft een stevig script, prima acteurs van boven de Moerdijk (en onze eigen Filip Peeters als smeerlapke van dienst, red.), is fraai in beeld gebracht, en wordt bovendien opgeluisterd door een soundtrack die zo fout is dat hij goed wordt. Penoza draait sinds enkele weken op Eén (HD) (op donderdag avond omstreeks 21u20). Wie de eerste afleveringen gemist heeft, kan zeer zeker terecht op net/ooit gemist (voor digitale kijkers). Ook de volledige DVD box van seizoen 1 is overal te koop. Later dit jaar zou seizoen 2 van start gaan op Nederland 3. Over de grote plas bij het Amerikaanse netwerk ABC, werken ze op dit moment ook al aan een remake, die wordt neergepend door één van de schrijvers van Dexter.

Lees verder Nieuw op tv: Penoza

Nieuw op TV: Boardwalk Empire

E-I-N-D-E-L-I-J-K tot op de Vlaamse buis geraakt, Boardwalk Empire, waarschijnlijk de allerstrafste brok vijfsterrentelevisie sinds The Sopranos ermee ophielden enige jaren terug. In Boardwalk Empire worden we teruggevoerd naar Atlantic City, het Las Vegas van voor WOII, net op het moment dat de drooglegging wordt ingevoerd in Amerika, begin jaren ’20. Deze HBO serie kan dan ook de nodige adelbrieven voorleggen. Tussen de producenten herkennen we Terence Winter (één van de schrijvers van voornoemde, The Sopranos), Mark Wahlberg, en niemand minder dan de grote Martin Scorsese (tevens de regisseur van de magistrale pilootaflevering, red.). De fabelachtig goeie cast wordt dan weer aangevoerd door Steve Buscemi, Michael Shannon, Michael Pitt, en Kelly McDonald. Maar je moet ons niet op ons woord geloven, ontdek het vooral zelf, vanaf 15 februari omstreeks 20u40 op Canvas (HD). Voor de ongeduldigen, ook de DVD/Blu-Ray van dit eerste seizoen is sinds kort verkrijgbaar in de winkel.

Lees verder Nieuw op TV: Boardwalk Empire

Nieuw op TV: Hell on Wheels

Digitale tv kijkers die nog altijd treuren om het vroegtijdig stopzetten van het magistrale Deadwood, zullen zeker hun hartje ophalen aan deze Hell on Wheels, een westernserie die meer dan één gelijkenis vertoont met de bekroonde HBO reeks. Hell on Wheels werd nog maar recent uitgezonden op de Amerikaanse kabelzender AMC (zie ook Mad Men, Breaking Bad en The Walking Dead), en is vanaf donderdag 2 februari te zien op Sundance Channel HD (via Telenet kanaal 63 – via Belgacom kanaal 197). In de cast herken je vast karakterkoppen Colm Meaney en Tom Noonan, als rapper/acteur Common. Aanradertje!

Lees verder Nieuw op TV: Hell on Wheels


Nieuw op TV: Strike Back Project Dawn

Wie nog altijd aan het afkicken is van zijn jaarlijke dosis ’24’, moet niet meer wanhopen. Met Strike Back Project Dawn is er nu een meer dan waardige opvolger, 5 weken lang netjes geserveerd -in dubbele porties- vanaf zondag 27 November omstreeks 21u20 op 2BE. Om een nog onverklaarbare reden heeft de zender het eerste -eveneens uitstekende- seizoen van Strike Back overgeslagen, maar omdat Project Dawn twee fonkelnieuwe protagonisten heeft, zal je zeker ineens mee zijn met het verhaal. Strike Back Project Dawn is een co-productie tussen Cinemax/HBO en Sky (de Britse ‘Prime’) en biedt meteen ook het beste van beide. Je krijgt een vleugje van de sérieux van BBC spionage reeksen als Spooks, afgewerkt met spectaculaire actie en vinnige dialogen in de traditie van Die Hard en Lethal Weapon. Dé absolute kijktip van de komende weken!

Lees verder Nieuw op TV: Strike Back Project Dawn

Life’s Too Short – ontdek de nieuwe BBC reeks van Ricky Gervais

We doen het niet vaak meer, TV kijk tips meegeven (meestal is er te weinig nieuws te melden, red.) maar voor Life’s Too Short maken we graag een uitzondering. De fonkelnieuwe comedy reeks van Ricky Gervais en Stephen Merchant gaat volgende week in prémière op BBC2 (donderdag 10/11 om 22u30 – zaterdag 5/11 omstreeks 23u kan je al een making of bekijken, red.) en is gezien het uitmuntende palmares van beide heren (The Office, Extras) gewoonweg niet te missen. De serie draait volledig rond een uitvergrote versie (nee, niet op die manier, red.) van de -relatief- bekende acterende dwerg Warwick Davis die te zien was in gigantische blockbusters als Star Wars: Return of the Jedi (als een Ewok, red.) en zowat alle Harry Potters, maar ook de afschuwelijke slechte Leprechaun-films. Je mag je aan grandioze satire verwachten, en grote namen in cameo’s (Johnny Depp, Liam Neeson, Steve Carrell, etc …) die zichzelf -en hun imago- compleet belachelijk maken. Je vindt alvast enkele amusante clips uit Life’s Too Short op de site van BBC 2. Kijken!