Het nieuwe TV seizoen (winter 2012) doorgelicht

Een nieuw jaar betekent ook een aantal nieuwigheden op televisie. We lichten er het beste uit, en geven meteen een paar straffe films mee die komende week op de buis zijn.

Ricky Gervais Live: Animals (6/1 – 21u10 – Canvas (HD))

Hilarische politiek incorrecte stand up comedy show (uit 2003) van de grote Ricky Gervais, de bedenker van The Office, Extras, en Life’s Too Short.

Breach **** (6/1 – 23u45 – VTM (HD))

Ijzersterk, ultrarealistisch spionage drama met sterk acteerwerk van Chris Cooper, Ryan Philippe en Laura Linney.

Zen (vanaf 7/1 – 20u40 – Canvas (HD))

Toegegeven, deze hebben we zelf ook nog niet gezien, maar voor een gelikte BBC reeks over een detective in het zonnige Rome maken wij graag plaats op de digicorder. Zeker als de altijd degelijke Rufus Sewell, en de goddelijke Caterina Murino (Casino Royale, La Proie) letterlijk en figuurlijk het mooie weer maken.

Public Enemies ***** (7/1 – 20u40 – 2BE)

Na The Departed en American Gangster wellicht de strafste Amerikaanse misdaadthriller uit het vorige decennium, van grootmeester van het genre Michael Mann, met Johnny Depp, Christian Bale, en een schare klasbakken in grootse doen. Verplichte kost!

Entourage (vanaf 7/1 – 20u15 – Acht)

Vlaamse prémière van het achtste en laatste seizoen van deze glossy HBO reeks die ons laat hoe filmsterren hun tijd doorbrengen. In 2013 volgt er nog een film die het verhaal volledig zou afronden.

Treme (vanaf 7/1 – 22u10 – Acht)

Tweede -en wellicht laatste seizoen- van deze HBO serie voor fijnproevers (van de makers van The Wire), waarin we verder meeleven met de inwoners van downtown New Orleans niet zo lang na de doortocht van Katrina. Minder visueel overweldigend dan recente HBO klassiekers als Boardwalk Empire en Game of Thrones, maar inhoudelijk minstens even sterk. Een reeks om stilletjes van te houden, met bovendien een soundtrack vol sublieme blues, jazz, funk, en soul!

The Pillars of the Earth (vanaf 8/1 – 22u15 – 2BE)

Machtige mini reeks van Ridley én Tony Scott vol middeleeuws spektakel en oerdegelijk Britse acteurs als Ian McShane, Rufus Sewell, Matthew Macfadyen en Eddie Redmayne die vast al eerder hebt zien schitteren in topseries als Deadwood en Spooks. Pillars werd in de VS uitgezonden op Starz, de zender die ons ook al Spartacus en Camelot schonk.

Vergeet ook Homeland niet. Meer info over deze heerlijke en fonkelnieuwe Showtime reeks (Dexter) vind je hier.


Warning: Undefined array key -1 in /home/public/sites/www.moviepulp.be/wp-content/plugins/gd-rating-system/d4plib/core/d4p.wpdb.php on line 345

Warning: Undefined array key -1 in /home/public/sites/www.moviepulp.be/wp-content/plugins/gd-rating-system/d4plib/core/d4p.wpdb.php on line 345

Warning: Undefined array key -1 in /home/public/sites/www.moviepulp.be/wp-content/plugins/gd-rating-system/d4plib/core/d4p.wpdb.php on line 345

2 thoughts on “Het nieuwe TV seizoen (winter 2012) doorgelicht”


  1. Warning: Undefined array key -1 in /home/public/sites/www.moviepulp.be/wp-content/plugins/gd-rating-system/d4plib/core/d4p.wpdb.php on line 345

    Treme is ondertussen al bevestigd voor een derde seizoen en er zijn plannen voor een vierde en laatste seizoen.

    Please wait...
  2. Bedankt voor de info Filip!

    Please wait...

Word een deel van de MoviePulp-community. Registreer en laat een commentaar achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.