Zéér mooi filmprémière aanbod op TV komende week

Het is lang geleden, maar komende week is er heel wat -‘nieuw’- filmplezier te beleven op de reguliere televisie. Wij telden minstens vijf goeie tot fantastische prenten op de Vlaamse mainstream-zenders. Programmeren die handel!

Doubt **** (2/3 – 22u20 – Canvas (HD)): Oerdegelijk drama over kindermisbruik in de katholieke kerk. Visueel eigenlijk verfilmd niet meer toneel, maar dan wel toneel neergezet door een cast vol klasbakken aangevoerd door Meryl Streep en Philip Seymour Hoffman. Interessant kijkvoer voor fijnproevers.

It’s Complicated *** (3/3 – 20u40 – VTM (HD)): Opnieuw Oscarveterane Meryl Streep, maar dan in een luchtige romcom van genre-specialiste Nancy Meyers die ook het beste haalde uit Steve Martin en de geweldige Alec Baldwin. De betere wijven-film quoi.

Eagle Eye ***1/2 (3/3 – 21u10 – VT4): Voor de potsierlijke finale willen we je nu al waarschuwen, maar wat daarvoor komt is een flitsende actiethriller van D.J. Caruso (The Shield) die ouderwetse suspense vermengt met high-tech gadgets. Met een verrassend goeie Shia LaBeouf, de okselfrisse Michelle Monaghan, Rosario Dawson, Billy Bob Thornton, en Michael ‘Vic Mackey’ Chiklis.

Kick-Ass ***** (3/3 – 21u20 – 2BE): Misschien wel de strafste brok vijfsterrencinema van de laatste 2 – 3 jaar, en sowieso de beste film van 2010. Kick-Ass is een scherpe satire op, en tegelijkertijd een hommage aan, de superheldencinema die het voorbije decennium Hollywood domineert. Staalharde actie, gitzwarte humor, en wellicht de beste rol voor Nicolas Cage van de 21ste eeuw, deze instant-klassieker heeft het allemaal. Daarenboven krijg je met ‘Hitgirl’ (een kruising tussen Mathilda uit Leon, en The Bride uit Kill Bill) een nu al legendarische actiehelden op je bord. Regisseur Matthew Vaugn wist er een Hollywood-carrière uit te puren, en maakt nu grote sier met X-Men: First en de geplande sequel(s) op die superbe blockbuster. Niet te missen!

Fast & Furious ***1/2 (8/3 – 20u45 – 2BE): Nog niet de absolute top-actieknaller zoals Fast Five van afgelopen zomer, maar toch één van de betere sequels uit de F&F franchise die Vin Diesel en Paul Walker voor het eerst herenigde sinds het origineel. Ook de eerste film in de reeks die is te smaken voor wie niet ieder vrij weekend doorbrengt tussen tuning-salon johnny’s.

 


Word een deel van de MoviePulp-community. Registreer en laat een commentaar achter