Franchise: TV-gids

Het nieuwe (Vlaamse) TV seizoen najaar 2013 doorgelicht

homeland seizoen 3Tom Waes in Reizen Waesunder the dome

Toegegeven, ook in onze huiskamer heeft de reguliere TV steeds meer concurrentie van (al dan niet legale) streams, downloads, DVD/Blu-Ray boxen, games, tablets en ander audiovisuel digital vertier. Maar na een -gelukkig zonnige- zomer waar je evengoed je tv kabel kon uittrekken, is het fijn dat onze vaderlandse zender nét iets meer uitzenden dan zoveelste herhaling van een herhaling. Wij bekeken zowat alle programma’s uit het nieuwe tv seizoen 2013 voor jullie, en hebben het kaf van het koren pogen te scheiden.

Lees verder Het nieuwe (Vlaamse) TV seizoen najaar 2013 doorgelicht


De “nieuwe” oogst Amerikaanse topseries voor het najaar

Hoe tevreden wij ook zijn met de overdaad aan degelijke Vlaamse en (voor de Canvas-kijkers,red. ) Scandinavische fictie die dezer dagen onze flatscreen overspoelt (vooral Clan, Deadline 14/10, The Bridge en Borgen zijn uw aandacht waard, red.), voor de écht straffe series moet je toch nog steeds de grote plas over. Ook in de VS gaat deze week het nieuwe tv-seizoen schoorvoetend van start. We lijsten even op waaraan je je kan verwachten. Weet wel dat tenzij je over een abonnement op Prime beschikt (en dan nog is het aanbod beperkt, red.), je wellicht zal kunnen wachten tot de DVD-releasess ergens in 2013 om één van deze kleppers -legaal- te bekijken. De enige uitzondering is de fijne actieserie Strike Back: Vengeance dat maar enkele weken geleden van start ging op Cinemax (en in de UK op Sky), en nu zondag (16 september) al te zien is op 2BE. Graag méér van dat Vlaamse TV-bonzen! Opvallend is ook zowat al deze topseries reeds enkele seizoenen ver zijn, én dat er op enkele sitcoms na bitter weinig afkomstig is van de grote Amerikaanse networks. Meer dan ooit zijn kabelzenders als HBO, Showtime, AMC en FX de bron van de beste drama series op deze planeet.

Lees verder De “nieuwe” oogst Amerikaanse topseries voor het najaar

Het nieuwe TV seizoen najaar 2012 beter bekeken

Na een mistroostige tv-zomer waarin zowat alle zenders (uitgezonderd Sporza, red.) in een diepe slaap waren gesukkeld, maken we ons stilaan op voor het meest geanticeerde nieuwe tv-seizoen sinds 1989 (toen VTM zijn intrede deed als de allereerste commerciële zender, red.). En los van alle hype en bullshit, het is verdomd lang geleden dat er in enkele maanden tijd zoveel veelbelovends op ons afkwam. Kleine noot van de redactie: we hebben ons beperkt tot het aabod op de ‘grote’ Vlaamse zenders. Als er noemenswaardige nieuwigheden te zien zijn op digitale/buitenlandse zenders, lees je dit binnenkort ook hier op MoviePulp.

Lees verder Het nieuwe TV seizoen najaar 2012 beter bekeken

Het nieuwe TV seizoen najaar 2011 doorgelicht

Het was er klimatologisch niet aan te merken, maar we zijn wel degelijk aan het einde van een zomer waarin onze vaderlandse tv zenders zoals vanouds in een diepe coma waren gesukkeld. Nu het nieuwe TV seizoen zich langzaam maar zeker op gang trekt een kort overzichtje met wat mogelijk de moeite waard is om je digicorder ervoor te programmeren. Opgelet op een paar uitzonderingen na, hebben wij het meeste ook nog niet gezien, dus achteraf graag niet (te veel) komen klagen. We maken een duidelijke scheiding tussen import en werk van eigen bodem.

Lees verder Het nieuwe TV seizoen najaar 2011 doorgelicht