Het nieuwe TV seizoen najaar 2011 doorgelicht

Het was er klimatologisch niet aan te merken, maar we zijn wel degelijk aan het einde van een zomer waarin onze vaderlandse tv zenders zoals vanouds in een diepe coma waren gesukkeld. Nu het nieuwe TV seizoen zich langzaam maar zeker op gang trekt een kort overzichtje met wat mogelijk de moeite waard is om je digicorder ervoor te programmeren. Opgelet op een paar uitzonderingen na, hebben wij het meeste ook nog niet gezien, dus achteraf graag niet (te veel) komen klagen. We maken een duidelijke scheiding tussen import en werk van eigen bodem.

Import series:

The Kennedys (vanaf 1/9 – omstreeks 21u15 – Eén (HD)): Niet de definitieve kroniek van Amerika’s beroemdste en meest invloedrijke familie van de 21ste eeuw, maar wel een degelijke historische reeks waarin uitmuntend geacteerd wordt door onder meer Greg Kinnear, Katie Holmes, Barry Pepper en Tom Wilkinson.

Romanzo Criminale S01 (vanaf 1/9 – omstreeks 21u45 – Acht): TV adapatie van de zwaar onderschatte Italiaanse misdaadfilm met de gelijknamige titel. Liefhebbers van The Godfather, Goodfellas en The Sopranos zullen hiervan smullen.

Nikita S01 (vanaf 4/9 – omstreeks 19u45 – VT4): De zoveelste adaptatie van de gelijknamige cultfilm van Luc Besson, maar met de Aziatische martial arts babe, Maggie Q, in de hoofdrol geven wij dit actievehikel graag een kans.

Spartacus: Blood and Sand (vanaf 4/9 – omstreeks 22u05 – 2BE): Reikt nog niet aan de voetzolen van die andere hedendaagse HBO brok fantasy-tv, Game of Thrones (vanaf september op betaalzender Prime, red), maar deze over-the-top mix van 300 en Gladiator boordevol übergeweld en schaamteloze softporno is best het bekijken waard.

The Good Guys S01 (vanaf 8/9 – omstreeks 23u40 – 2BE): Een klassiek buddy-cop verhaaltje gegoten in een episodische structuur, dit zou wel eens amusant kunnen worden. Met Bradley Whitford (uit The West Wing) en Colin Hans (zoon van).

Van eigen bodem:

Exotische liefde (vanaf 31/8 – omstreeks 22u05 – VT4): “Reality-reeks over Vlamingen die hun liefde in het buitenland vonden.” zo staat het in de perstekst. Wij gokken/hopen eerder op een dosis onvervalste uitlach-televisie in ware Jambers-stijl waarin wordt ingezoomd op sukkelige mannen én hun import bruiden uit het verre en nabije oosten.

Astrid in Wonderland (vanaf 2/9 – omstreeks 21u45 – VijfTV): De meest besproken Vlaamse Hollywoodvrouw, Astrid Bryan, krijgt haar eigen realityreeks waarin haar luxueuze luizenleventje (inclusief chromed out, pimped out Kill Bill mobiel), en den John centraal zullen staan. Voor de liefhebbers.

Het Goddelijke Monster (vanaf 4/9 – omstreeks 21u20 – Eén (HD)): Reeds jarenlang aangekondigde zgn. ‘prestigieuze’ reeks naar het werk van Tom Lanoye, die moet zorgen voor de typische torenhoge Eén-kijkcijfers op zondagavond. Met een Vlaamsche all-star cast aangevoerd door Joke Devynck.

Expeditie Robinson (vanaf 5/9 – omstreeks 21u45 – 2BE): Nieuwe reeks van het oer-reality format waarin een stelletje bekende Vlamingen en Nederlanders moeten zien te overleven op een ‘onbewoond’ eiland. Bij de BVs zijn de bekendste namen Tanja (altijd de moeite in een bikini) Dexters, Freddy (ik pomp niet, ik duw de aarde naar beneden) De Kerpel en Nicolas (de grootste leegloper van De Pfaffs) Liébart.

Dossier K **** (3/9 – 22u45 – Eén (HD)): Tot slot brengen we nog graag de TV-prémière van Dossier K onder de aandacht, die deze keer om nog onduidelijke redenen is weggestoken op de late zaterdagavond. Maar laat dat je niet misleiden, deze knappe politiethriller is minstens even sterk als zijn voorganger De Zaak Alzheimer, en staat bol van de actie, suspense en uitstekende acteerprestaties van Koen De Bouw, Werner De Smedt en co. Aanrader van de week!

 

 

Word een deel van de MoviePulp-community. Registreer en laat een commentaar achter