Afro Samurai: Resurrection DVD review

Afro Samurai: Resurrection***

Regie: Fuminori Kizaki

Met (de stemmen van): Samuel L. Jackson, Lucy Liu, Mark Hamill, Grey DeLisle, RZA

Speelduur: 100′

Interessant anime-project met de stemmen van o.a. Samuel “Ik zit zowat overal in” L. Jackson.

Het verhaal: Nu hij de dood van zijn vader gewroken heeft, hoopt Afro Samurai (Samuel L. Jackson) dat er gelukkige dagen zullen aanbreken. Hij rekent echter buiten een mooie, maar gevaarlijke jonge vrouw uit zijn verleden. Sio (Lucy Liu) is vastbesloten om de koning der strijders te verslaan. Afro zwaaide dood en verslagenheid in zijn dorp, maar de haat brandt nergens zo intens als in de ogen van Sio. Gewone wraak interesseert haar niet. Ze zal pas rusten wanneer de drager van de Eerste hoofdband hetzelfde lot heeft ondergaan als iedereen die zijn pad kruiste…

Ons verdict: Afro Samurai: Resurrection is het vervolg op de Japanse serie Afro Samurai uit 2007. Deze origineel geanimeerde anime reeks werkte zich in de kijker dankzij de medewerking van Ron Perlman, RZA en uiteraard Samuel L. Jackson – die de stem van het titelpersonage insprak, maar ook één van de producenten was. Het eindproduct is een typisch Japanse mix tussen iets ruwer getekende chambara (lees: samurai), met een stevige geut blaxploitation. Het geheel kenmerkte zich tevens met de nodige invloeden van de spaghetti westerns, maar dan gekruid met een moderne soundtrack van rapper The RZA. De productie had succes en zodoende kwam er twee jaar later een vervolg in de vorm van de voor televisie geproduceerde film Afro Samurai: Resurrection. Het verhaal van de film is helaas soms aan de warrige kant, maar de originele vaak ietwat rauwe animatie kon ons zeker bekoren. Samuel L. Jackson is behoorlijk geweldig als het zwijgzame titelpersonage, terwijl in deze sequel Jackson weerwerk krijgt van Lucy Liu, Mark Hamill en the RZA. Dus voor iedereen die het verhaal een beetje kan toedekken met de vergevende mantel der liefde heeft een uniek geanimeerde animatieprent voor zich, vol geweld, een snuifje humor en een resem coole fights. Soms moet het niet meer zijn toch?

De DVD: Het 16/9 weergegeven beeld ziet er scherp uit, met een goed contrast en een prima schaduwdetail. De kleuren ogen soms wat wazig en soft, maar dat lijkt eerder op een creatieve keuze te zijn van de makers (u weet wel, mysterie en zo). Beeldruis, beschadigingen of digitale compressiefouten lijken geheel afwezig te zijn. De Engelse Dolby Digital 5.1-track trekt zich goed uit de slag, met een prima dynamiek en een puike spreiding. Dialogen klinken helder over de hele lijn en de hele bedoening is vrij van drop-outs, storingen en andere foutjes. De extra’s blijven beperkt tot een handjevol cross-promotional trailers.

Bekijk bij ons de trailer:

Word een deel van de MoviePulp-community. Registreer en laat een commentaar achter