De Vlaamse Pieter Konijn recensie

De Vlaamse Pieter Konijn recensiePieter Konijn **

Regie: Will Gluck (Easy A, Friends with Benefits)

Met Domhnall GleesonRose Byrne & de Vlaamse stemmen van Sven De RidderEvelien Bosmans, Ini Massez & Leen Dendievel

Speeltijd: 95′

Ga kijken als je hield van Paddington 2.

Het verhaal: Pieter Konijn, zijn zusjes Flopsie, Mopsie, Wipstaart & zijn neefje Benjamin moeten samen met de andere dieren overleven in het bos dat sluit aan de heerlijke moestuin van Mr. Verhoef. De vete tussen de dieren en de man loopt zodanig uit de hand dat ze reikt van The Lake District tot Londen. De konijnen & Mr. McGregor willen namelijk allebei controle krijgen over de felbegeerde moestuin van Verhoef, maar ook het hart winnen van de dierenliefhebster Bea die naast de deur woont.

De live-action animatiefiguren uit Pieter Konijn

Ons verdict: Motion capture kent een aantal geslaagde pogingen als je denkt aan The Jungle Book, Paddington 2 & de nieuwe Planet of the Apes-films, maar of de nieuwe generatie verzot is op deze filmtechnologie is maar de vraag. Het figuurtje Pieter Konijn die op Netflix een normale 3D-animatie kent, wordt met deze technologie tot leven gebracht naast namen zoals Domhnall Gleeson & Rose Byrne, maar de poging kunnen we alles behalve geslaagd noemen. Allereerst missen de digitale figuren wat schattigheid die kinderen over de hele wereld kennen uit de boeken van Beatrix Potter. Maar ook is de invulling van de Vlaamse stemmen verre van ideaal vergeleken met de legendarische Vlaamse versie van Chicken Run. We herkende de stem zelfs niet van Sven De Ridder die ze danig verjongd hadden dat ze we ons afvragen waarom ze De Ridder in de eerste plaats vroegen. Tot slot vroegen we ons tijdens de vertoning af of de kinderen zelfs enig interesse vertoonden in het slappe verhaal vol rare figuren.

Kortom, Pieter Konijn is alles behalve een schot in de roos voor een verfilming van de gerenommeerde verhalen van Beatrix Potter, maar het kan altijd slechter.

 

Word een deel van de MoviePulp-community. Registreer en laat een commentaar achter