Easy A review

Easy A ***1/2

Regie: Will Gluck

Met: Emma Stone, Thomas Haden Church, Patricia Clarkson, Lisa Kudrow, Malcolm McDowell, Stanley Tucci.

Speelduur: 90′

Ga kijken als je houdt van high school komedies met net dat ietsje meer zoals Mean Girls en Clueless.

Het verhaal: Olive is een doodgewoon tienermeisje dat vooral opvalt door helemaal niet op te vallen. Wanneer ze op een dag liegt over -niet bestaande- seksuele escapades tegen enkele vriendinnen, doet al gauw het verhaal de ronde dat zij de nieuwe schoolslet van dienst is. Met alle gevolgen van dien … .

Ons verdict: Tienerkomedies die ook genietbaar zijn voor leden van de mannelijke kunne boven de 14 jaar, ze zijn dun gezaaid. Jazeker, er is dus scabreuze onderbroekenlol variant, maar op Superbad na, hebben we ook in dit genre maar weinig memorabel gezien de voorbije 10 jaar. Hulde dus voor Easy A, een verrassend sterke high school komedie, vol messcherpe dialogen, en een intelligent script dat (bijna) tot het einde blijft boeien. Hulde ook aan de schattige Emma Stone, die na prima bijrollen in (niet toevallig?) Superbad en Zombieland, meer dan overtuigt in haar eerste hoofdrol. Hier en daar wordt Stone al aangekondigd als de nieuwe Julia Roberts, en dat is voor één keer niet overtrokken. Hulde ook aan de knappe nevencast met Lisa Kudrow en Stanley Tucci op kop. Hulde ook aan het lef waarmee de aartsconservatieve born again christians te kakken worden gezet. Zelden gezien in een Amerikaanse (tiener)film. Easy A zal je wereld niet op zijn kop zetten, en is zeker geen must-see op het witte doek. Maar tussen het schamele bioscoop aanbod van de voorbije weken, springt deze A er zeker bovenuit.

Bekijk alvast de trailer van Easy A.


Warning: Undefined array key -1 in /home/public/sites/www.moviepulp.be/wp-content/plugins/gd-rating-system/d4plib/core/d4p.wpdb.php on line 345

One thought on “Easy A review”

Word een deel van de MoviePulp-community. Registreer en laat een commentaar achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.