Tyrant S3 op Netflix België review

Tyrant S3 posterTyrant S3 *****

Regie: Howard Gordon, Gideon Raff & Craig Wright

Met Adam Rayner, Moran Atias, Melia Kreiling, Keon Alexander, Jennifer Finnigan, Noah Silver, Alexander Karim, Olivia Popica, Ashraf Barhom, Sibylla Deen,…

Speeltijd: 10 afleveringen van elks 45 minuten

Ga kijken als je hield van de afleveringen van House of Cards.

Het verhaal: Bassam zet zijn queeste verder om van Abuddin een democratische staat te maken, maar dit gaat niet zonder het oude regime met de familie Al Fayeed en de inwoners van Ma’an bij elkaar te brengen.

Tyrant S3 op Netflix België

Ons verdict: Het 3de seizoen van Tyrant werd door FX Networks spijtig genoeg tot het laatste seizoen omgezet. Het is onduidelijk of dit is vanwege teleurstellende kijkcijfers (vergeleken met House of Cards heeft Tyrant 10 keer minder volgers met gemiddeld zo’n 2,5 miljoen kijkers in de Verenigde Staten) of het feit dat de makers van deze schitterende serie geen inspiratie meer hadden en wilden eindigen met een knal.

Na het kijken van de eerste afleveringen wordt het al snel duidelijk dat makers op zoek zijn naar een connectie met het Amerikaans publiek. De dimensie van de serie zet zich volledig om naar de hoofdcast en wat zij meemaken tegenover verwijzingen naar gewezen dictators & politici in het Midden-Oosten. Het persoonlijke primeert over de context en dat is een beetje spijtig, gezien het meer op een Turkse soap begint te lijken dan wat anders.

Maar het 3de seizoen herpakt zich meesterlijk tegen het einde: De laatste 4 afleveringen hebben onze redactieleden al nagelbijtend verteerd en het eindigt inderdaad met een knal om de recente gebeurtenissen in de Arabische Lente te verklaren in de kampen die er nog steeds zijn in de Syrische oorlog. Een meesterlijk einde waar je de makers ondanks de teleurstellende kijkcijfers alleen maar dankbaar voor kan zijn.

Kortom, Tyrant S3 doet wat House of Cards niet kon en stoot zo voor mij persoonlijk de top 3 van beste series aller tijde in.

Word een deel van de MoviePulp-community. Registreer en laat een commentaar achter