Zack Snyder Justice League Flag

Zack Snyder’s Justice League recensie op iTunes

The Justice League recensieJustice League *** 1/2

Regie: Zack Snyder (Batman vs. Superman, Army of the Dead)

Met Ben Affleck, Gal Gadot, Jason Momoa, Ezra Miller, Ray Fisher, Amy Adams, Jeremy Irons, Henry Cavill, Connie Nielsen, Amber Heard, Diane Lane, J.K. Simmons, Billy Crudup,…

Speeltijd: 242′

Ga kijken als je hield van 300, Watchmen & The Avengers: Endgame.

Het verhaal: Bruce Wayne & Diana Prince gaan op zoek naar de andere meta-people op de lijst van Lex Luthor, terwijl Steppenwolf inmiddels een aanval pleegt op Themyscira.

De cast van Zack Snyder's Justice League op een rij

Ons verdict: Hier is hij dan: de echte volwaardige Justice League-film zoals de originele regisseur Zack Snyder voor ogen had met een cut van maar liefst meer dan 4 uur. Had je ons meer dan 10 jaar geleden gezegd dat films met een speelduur van Laurence of Arabia terug zouden komen, dan hadden we jullie gek verklaard. Maar kijk, grote regisseurs zoals Martin Scorsese krijgen van streamingdiensten de creatieve vrijheid om 2 films in één te brengen en zo geschiedde dat ook met Zack Snyder die dankzij de sociale media beweging #ReleaseTheSnyderCut een 2de kans kreeg om zijn DC Cinematic Universe af te werken zoals hij voor ogen had.

Justice League Zack Snyder Mother Box

Wie op zoek is naar nieuwe elementen in Zack Snyder’s Justice League, komt terug van een koude reis, want de verhaallijn met de Motherboxes is bekend, de metahumans ook, de cameo’s ook (buiten een paar kleine verrassinkjes hier en daar rond Green Lantern & Martian Manhunter) en zelfs de beelden zijn geen verrassing meer. Daarvoor heeft Snyder al meermaals content gelekt op social media en de talloze trailers kunnen onmogelijk spoilers vrijwaren. Maar je ziet wel wat een waanzinnig verschil editing maakt en dat maakt Justice League Snyder Cut zo interessant.

Steppenwolf vs. Wonder Woman in Justice League Snyder Cut recensie

De director’s cut van Justice League werkt vooral verbazingwekkend verslavend ondanks zijn epische speelduur, want voor je het weet met je doorheen de 6 delen (Part 1: Don’t Count on it Batman, Part 2: The Age of Heroes, Part 3: Beloved Mother, Beloved Son, Part 4: Change Machine, Part 5: All the King’s Horses & Part 6: Something Darker). Voor mensen die niet willen bingen, kijken de 6 hoofdstukken vlot, dus sterke zet van HBO Max. Justice League heeft wel dezelfde pijnpunten als voorheen: Een (zeer) mannelijke representatie, flauwe dialogen, conventioneel verhaallijn. Een leuk mopje hier en daar, maar het blijft altijd zeer serieus bij Snyder. Hou je dus maar vast aan heel wat coole shots! Cast wordt weer in een goed daglicht geplaatst met opnieuw Ben Affleck die met de pluimen gaat lopen net zoals in Batman vs. Superman. De vijanden van deze Justice League zijn dankzij verschijningen van Steppenwolf, DeSaad, Darkseid & de parademons wel een stuk imposanter met Snyder die duidelijk meer kent van DC-personages en met deze director’s cut effectief alle personages hun moment in de spotlight geeft. Tot slot zijn we ook blij met de Rated R footage van tijd tot tijd hoewel dit gerust wel wat meer mocht zijn.

Zwarte Superman is terug in Zack Snyder's Justice League

Dan de hamvraag die bij iedereen op de tafel ligt: Is Zack Snyder’s Justice League volgens MoviePulp.be beter dan The Avengers: Endgame? Absoluut, maar niet beter dan Infinity War en zeker niet beter dan Man of Steel. De vergelijking met Nolan’s The Dark Knight-films gaat helemaal niet op.

Kortom, DC Film heeft eindelijk zijn Endgame met de director’s cut van Justice League. En daar zat de wereld absoluut op te wachten. Blij dat we dit hoofdstuk samen met de vele DC-fans kunnen afsluiten. Beschikbaar op VOD-platformen vanaf 18 maart 2021.

Word een deel van de MoviePulp-community. Registreer en laat een commentaar achter