MoviePulp

Alle posts over de film Robocop op MoviePulp and other fiction • Neill Blomkamp doet ons watertanden naar RoboCop Returns

  Vergeet de RoboCop reboot van een paar jaar terug, als dat al niet het geval was. RoboCop gaat ‘echt’ terugkeren in RoboCop Returns van Neill Blomkamp, die ondermeer met District 9 en Elysium bewees het dystopische SciFi-genre meer dan in de vingers te hebben. Recent maakt Blomkamp bekend dat het gaat zijn alsof Paul Verhoeven zelf de film heeft geregisseerd. Dat betekent dus een stevige R-rating (of hoger), liters non-CGI bloed, en een script met evenveel geweld en diepgang als satire, evenals het originele RoboCop pak (eerder deze week bevestigd, red.). We zijn alvast benieuwd! Wanneer RoboCop Returns in de zalen komt, is nog niet bekend maar aangezien de productie nog moet starten, gokken wij ergens in 2021. Stay tuned!


  Meer over


 • Heerlijke trailer ROBODOC: the creation of Robocop

  Bijna dag op dag 30 jaar, zo lang is het alweer geleden dat Paul Verhoeven ons Robocop schonk, een fantastisch staaltje maatschappij kritiek verpakt in een scifi actieknaller vol übergeweld en gitzwarte humor. Om deze verjaardag luister bij te zetten, verschijnt er binnenkort een fonkelnieuwe documentaire over Robocop, met de nogal logische titel ROBODOC: The creation of RoboCop. Op basis van de zéér uitgebreide trailer wisten de makers zowat iedereen voor én achter de schermen te strikken (uitgezonderd de eerste RoboCop zelve, Peter Weller, red.) die betrokken was bij het origineel, de onderschatte sequel, het kinderachtige derde deel en de campy tv serie van weleer. Over de remake van enkele jaren terug wordt dan weer wijselijk gezwegen. ROBODOC is waarschijnlijk later dit jaar te streamen en te koop op import DVD. Een must voor alle nostalgische kinderen van de jaren ’80.

  Lees verder…


  Meer over


 • Nieuw op Netflix België (juni 2017)

  Netflix parasite 1 parasite 2 parasite 3.jpg

  Nu de examenperiode is aangekomen, gooit Netflix België een heleboel series online. Go figure! Onze mooie selectie van vorige maand met namen zoals House of Cards & Bloodline wordt nu uitgebreid met de nieuwe seizoenen van Suits, Okja, de originele Robocop-films & het 5de seizoen van Orange is the New Black. Hopelijk kunnen de studenten en leraars onder ons even wachten tot het einde van de maand.

  Lees verder…
 • Robocop: Man and Machine featurette

  Joel Kinnaman en Gary Oldman in de remake van RoboCop

  Het blijft footage regenen van de nieuwste RoboCop-film (ondanks de geruchten dat de film niet zou verschijnen in België): Na al het geschiet in de voorbije clips, is het nu de beurt aan regisseur , producers Eric Newman, Roger Birnbaum & Bill Carraro en de acteurs , , , & om het serieuze gehalte achter de science fiction van dichter bij te verklaren. Zelfs futurist Jason Silva en Dr. Wolfgang Fink van de Universiteit van Arizona wordt aan het woord gelaten om het concept nader te verklaren. Sony Pictures doet alleszins heel goed zijn best om de wereld van RoboCop uit te werken. Wat vinden jullie van hun efforts? Slagen ze in hun opzet? Onderaan krijg je het 2de deel van de featurette Man and Machine van Robocop te zien. Het eerste deel zal je moeten volgen op Yahoo Movies via deze link.
  Lees verder…


  Meer over • Nieuwe Robocop ‘Field Test’ clip

  Robocop wordt voor de eerste keer in het veld getest in onderstaande Field Test clip vol actie en geschiet:


  Meer over


 • Nieuwe Robocop clip: Omnicorp op CES 2027

  In het licht van de grootste elektronicabeurs van de wereld (CES) lanceerden de makers van de nieuwste film Robocop een leuke virale video. Op CES 2027 lanceert Omnicorp, het nieuwe fictieve conglomeraat uit de film hun nieuwe modellen waaronder EM-208, XT-908, ED-209 en uiteindelijk RC-2000. Leuke footage!


  Meer over

 • Korte RoboCop preview

  Een nieuwe preview van Robocop werd vandaag vrijgegeven dankzij etonline.com:


  Meer over


 • Robocop ‘Your Move’ poster

  20130912-225646.jpg


  Meer over


 • Eerste trailer Robocop remake

  joel kinneman in de robocop remake

  Deze remake van de SciFi-klassieker van Paul Verhoeven bezorgt ons nog steeds een dubbel gevoel. Enerzijds heeft Robocop (2014) een meer dan degelijke regisseur gevonden in José Padilda (Tropa De Elite 1 & 2, red.) en konden ze beroep doen op een knappe cast met vooral in de bijrollen klasbakken als Samuel L. Jackson en Gary Oldman. Anderszijds is er de vermadelijde onafwendbare PG-13 (kinderen toegelaten) rating die alle heerlijk subversieve kantjes van het originele Robocop er meer dan waarschijnlijk gaat afvijlen. Hoe dan ook, Robocop is wellicht ook bij te zien ergens in februari 2014. Wij kruisen de vingers dat dit iets beter uitdraait dan die makke remake van Total Recall een tijdje terug.

  Lees verder…


  Meer over • Robocop remake krijgt steeds steviger vorm

  Het ziet er naar uit dat Hollywood Paul Verhoeven herontdekt heeft. Deze zomer krijgt Total Recall een bid budget herwerking, en volgende zomer volgt een remake van Robocop, de SciFi-cultklassieker die de Nederlander op de kaart zette in Tinseltown. En alhoewel wij nog steeds sceptisch zijn over Totall Recall (2.0) ziet Robocop er steeds straffer uit. Er werd gekozen voor José Padilha (de maker van de fantastische Tropa De Elite-films, red.) in de regiestoel, en rijzende ster Joel Kinnaman (de smaakmaker in de Amerikaanse versie van de serie The Killinge, red.) als de mechanische flik. Ook de nevencast bestaat uit schoon volk als Samuel L. Jackson, Gary Oldman en Hugh Laurie. Verder zou de nieuwe Robocop een R-rating (16+) meekrijgen. MoviePulp hoopt in ieder geval dat ze ver wegblijven van de robo-bombast van Transformers en Battleship, en opteren voor een rauwe, low-key versie waarin evenveel tijd gestoken wordt in karaktertekening, dialogen en script dan in CGI en visueel spektakel. Of Robocop eindelijk de opvolger krijgt die de prent verdient (na twee zwaar teleurstellende sequels, red.) weten we volgend jaar in augustus.

  Lees verder…


  Meer over