Franchise: Robocop

Neill Blomkamp doet ons watertanden naar RoboCop Returns

Vergeet de RoboCop reboot van een paar jaar terug, als dat al niet het geval was. RoboCop gaat ‘echt’ terugkeren in RoboCop Returns van Neill Blomkamp, die ondermeer met District 9 en Elysium bewees het dystopische SciFi-genre meer dan in de vingers te hebben. Recent maakt Blomkamp bekend dat het gaat zijn alsof Paul Verhoeven zelf de film heeft geregisseerd. Dat betekent dus een stevige R-rating (of hoger), liters non-CGI bloed, en een script met evenveel geweld en diepgang als satire, evenals het originele RoboCop pak (eerder deze week bevestigd, red.). We zijn alvast benieuwd! Wanneer RoboCop Returns in de zalen komt, is nog niet bekend maar aangezien de productie nog moet starten, gokken wij ergens in 2021. Stay tuned!


Heerlijke trailer ROBODOC: the creation of Robocop

Bijna dag op dag 30 jaar, zo lang is het alweer geleden dat Paul Verhoeven ons Robocop schonk, een fantastisch staaltje maatschappij kritiek verpakt in een scifi actieknaller vol übergeweld en gitzwarte humor. Om deze verjaardag luister bij te zetten, verschijnt er binnenkort een fonkelnieuwe documentaire over Robocop, met de nogal logische titel ROBODOC: The creation of RoboCop. Op basis van de zéér uitgebreide trailer wisten de makers zowat iedereen voor én achter de schermen te strikken (uitgezonderd de eerste RoboCop zelve, Peter Weller, red.) die betrokken was bij het origineel, de onderschatte sequel, het kinderachtige derde deel en de campy tv serie van weleer. Over de remake van enkele jaren terug wordt dan weer wijselijk gezwegen. ROBODOC is waarschijnlijk later dit jaar te streamen en te koop op import DVD. Een must voor alle nostalgische kinderen van de jaren ’80.

Lees verder Heerlijke trailer ROBODOC: the creation of Robocop


Nieuw op Netflix België (juni 2017)

Netflix parasite 1 parasite 2 parasite 3.jpg

Nu de examenperiode is aangekomen, gooit Netflix België een heleboel series online. Go figure! Onze mooie selectie van vorige maand met namen zoals House of Cards & Bloodline wordt nu uitgebreid met de nieuwe seizoenen van Suits, Okja, de originele Robocop-films & het 5de seizoen van Orange is the New Black. Hopelijk kunnen de studenten en leraars onder ons even wachten tot het einde van de maand.

Lees verder Nieuw op Netflix België (juni 2017)

Robocop: Man and Machine featurette

Joel Kinnaman en Gary Oldman in de remake van RoboCop

Het blijft footage regenen van de nieuwste RoboCop-film (ondanks de geruchten dat de film niet zou verschijnen in België): Na al het geschiet in de voorbije clips, is het nu de beurt aan regisseur , producers Eric Newman, Roger Birnbaum & Bill Carraro en de acteurs , , , & om het serieuze gehalte achter de science fiction van dichter bij te verklaren. Zelfs futurist Jason Silva en Dr. Wolfgang Fink van de Universiteit van Arizona wordt aan het woord gelaten om het concept nader te verklaren. Sony Pictures doet alleszins heel goed zijn best om de wereld van RoboCop uit te werken. Wat vinden jullie van hun efforts? Slagen ze in hun opzet? Onderaan krijg je het 2de deel van de featurette Man and Machine van Robocop te zien. Het eerste deel zal je moeten volgen op Yahoo Movies via deze link.
Lees verder Robocop: Man and Machine featurette
Eerste trailer Robocop remake

joel kinneman in de robocop remake

Deze remake van de SciFi-klassieker van Paul Verhoeven bezorgt ons nog steeds een dubbel gevoel. Enerzijds heeft Robocop (2014) een meer dan degelijke regisseur gevonden in José Padilda (Tropa De Elite 1 & 2, red.) en konden ze beroep doen op een knappe cast met vooral in de bijrollen klasbakken als Samuel L. Jackson en Gary Oldman. Anderszijds is er de vermadelijde onafwendbare PG-13 (kinderen toegelaten) rating die alle heerlijk subversieve kantjes van het originele Robocop er meer dan waarschijnlijk gaat afvijlen. Hoe dan ook, Robocop is wellicht ook bij te zien ergens in februari 2014. Wij kruisen de vingers dat dit iets beter uitdraait dan die makke remake van Total Recall een tijdje terug.

Lees verder Eerste trailer Robocop remake