Ninja 2 Shadow of a Tear Blu Ray review

ninja 2 shadow of a tear blu ray posterNinja 2 Shadow of a Tear ***1/2

Regie: Isaac Florentine (Ninja)

Met: Scott Adkins, Kane Kosugi, Vithaya Pansringarm

Speelduur: 95′

Haal deze superieure knokfilm in huis op Blu-Ray en DVD als je houdt van B-actieknallers uit de jaren ’80 en (vroege) jaren ’90.

Het verhaal: Wanneer zijn zwangere vrouw wordt vermoordt, gaat ‘American’ Ninja Casey op zoek naar de daders. Het begin van een bloederige reis doorheen het verre Oosten …

scott adkins in ninja 2 shadow of a tear

Ons verdict: Wie net als wij opgroeide in de hoogdagen van (B-)actiehelden als Jean-Claude Van Damme en Steven Seagal, kan zijn hartje ophalen aan deze Ninja 2 Shadow of a Tear. Deze superieure knokfilm is een onvervalste en onbeschaamde terugkeer naar een tijd vóór CGI en hyperkinetische montage het actiegenre overrompelde. De Britse actiehelde Scott Adkins bewijst eens te meer dat er -na Jason Statham- heden ten dage niemand beter geschikt is om het slabakkende genre (dat tegenwoordig vooral grossiert in bespottelijk slecht budgetbakvoer met een moddervette Seagal op de cover, red.) in leven te houden. Let wel op de titel, de poster, en één scène na heeft deze stevige sequel weinig te maken met Ninja’s an sich. Anders dan de voorganger, Ninja (uit 2009 alweer, red.), is Ninja 2 Shadow of a Tear een onvervalste wraakfilm waarin de indrukwekkende fysieke capaciteiten van Adkins ten volle benut worden. Genre-specialist Isaas Florentine (zie ook de Undisputed films, red.) brengt het bovendien in beeld ‘like it’s 1989‘, met een minimum aan cuts, en bij tijd en wijl slow-mo herhalingen -uit verschillende camerastandpunten- van de meest spectaculaire stunts. Kortom, verstand op nul en gaan met die banaan. Voor liefhebbers van het genre, wellicht dé straight-to-disc release van het jaar! En benieuwd of The Expendables 3 -met zijn waanzinnige maar grotendeels bejaarde cast- dit gaat weten te overtreffen qua pure ode aan de old-skool actieknallers!

Bekijk alvast de trailer voor Ninja 2 Shadow of a Tear.

Word een deel van de MoviePulp-community. Registreer en laat een commentaar achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.