Frozen review

Frozen poster met Elsa en AnnaFrozen **** 1/2

Regie: Chris Buck & Jennifer Lee (Tarzan & Wreck-It Ralph)

Met de stemmen van Kristen Bell, Idina Menzel, Santino Fontana, Jonathan Groff, Josh Gad,…

Speeltijd: 108′

Ga kijken als je hield van Rapunzel en Brave.

Het verhaal: Anna & Elsa zijn nog jonge prinsessen wanneer men ontdekt dat de grootste zus magische krachten heeft om alles rondom haar te bevriezen. De overenthousiaste Anna geraakt ongelukkig gewond tijdens het spelen met Elsa en de koning neemt voorzorgsmaatregelen. Ze sluiten de poorten van het paleis om het geheim van Elsa’s vrieskrachten te bewaren. Tot op een dag dat het vorstenpaar sterft en Elsa de nieuwe koningin van Arendelle wordt…

De leuke sneeuwman Olaf in Frozen

Ons verdict: Iedere jaar hetzelfde verhaaltje… In België gaan enkel nog families met kinderen naar de bioscoop en animatiefilms zijn daardoor zeer gegeerd. Dit jaar wordt de top 5 van België wederom ‘ontsierd’ door teveel animatiefilms: The Smurfs 2, Despicable Me 2 & The Croods. Alhoewel het niveau van deze films gemiddeld zijn, groeien de budgetten jaarlijks toch en wordt er weinig verfijnd gemaakt.

Maar gelukkig, er zijn nog uitzonderingen: vorig jaar was Rapunzel één van deze uitzonderingen en de makers hebben zich in een nieuw avontuur gesmeten die de titel Frozen draagt. Frozen neemt zijn inspiratie uit Hans Christian Andersen‘s sprookje The Snow Queen, een verhaal waar Disney door zijn gruwelijkheid jarenlang problemen had om deze aan de man te brengen. Maar deze adaptie is een schot in de roos: het vernieuwd sprookje heeft een sublieme cliffhanger aan het einde van de film en combineer indrukwekkende animatie en grappige karakters (Sven & Olaf) met een net niet storend gezang van de bescheiden cast. Zusjes zullen tranen laten en de ouders zal zich niet vervelen met deze mature animatiefilm.

Kortom, Frozen is de animatiefilm van het jaar die je gezien moet hebben. Bekijk onderaan een aantal filmpjes uit Frozen:

Word een deel van de MoviePulp-community. Registreer en laat een commentaar achter