Sin City A Dame To Kill For review

sin city a dame to kill for posterSin City A Dame To Kill For ***1/2

Regie: Robert Rodriguez

Met: Eva Green, Josh Brolin, Mickey Rourke, Jessica Alba, Joseph Gordon-Levitt, Rosario Dawson, Powers Boothe, Dennis Haysbert

Speelduur: 100′

Ga kijken als je houdt van Eva Green in volle glorie en de vorige Sin City tiens.

 

Het verhaal: Een man raakt verstrikt in de webben van een goddelijke femme fatale. Een gokker geraakt verstrikt in de corruptie van een gewetenloze politicus. En een stripper geraakt verstrikt in haar eigen wraakgevoelens … .

josh brolin en eva green in sin city a dame to kill for

 

Ons verdict: Sin City werd in 2005 een instant (cult-)klassieker, een visuele splinterbom die comics met film noir vermengde, en bovendien technologisch revolutionair was. Sin City is en blijft één van dé films van de jaren ’00. Ondertussen zijn we bijna een volledig decennium verder en kunnen we eindelijk gaan kijken naar de opvolger Sin City A Dame To Kill For’ die al vijf of langer werd aangekondigd. Was de sequel het wachten waard?

Ja en nee. Hoe verderfelijk (Ba)Sin City ook is, het blijft als kijker en liefhebber van gratuit naakt en filmgeweld een uiterst fijne plaats om te verblijven. En visueel heeft Rodriguez nog enkele stappen voorwaarts gemaakt. Het centrale verhaal van drie plots die het amper anderhalf uur lange Sin City A Dame To Kill For rijk is, niet toevallig getiteld ‘A Dame To Kill For’ is geweldig. Met dank aan een intense Josh Brolin, Mickey Rourke die zich nog eens mag uitleven als de bruut Marv, en vooral de meest bloedgeile actrice van het moment Eva Green die acteert met hare hele fraaie lijf en leden. Eva Green zou niet misstaan in een echte film noir als femme fatale van dienst. De voormalige Bondgirl heeft acteertalent te over, druipt letterlijk van de seksualiteit en is daarenboven nog niet te beroerd om haar goddelijke curves in volle glorie te laten aanschouwen. De quasi full frontal naaktscènes van Eva Green zijn niet op één hand te tellen. Kijk, daar zouden zelfs wij een 3D brilletje voor durven opzetten.

Jammer genoeg nemen de twee andere ‘mindere’ plotlijnen uit Sin City A Dame To Kill bijna tweederde van de speelduur in. De wraaktocht van Jessica Alba tegen senator Roark (de altijd geweldige Powers Boothe) is zeker (CGI-)bloederig genoeg, maar als actrice weegt Alba toch net iets te licht om volledig te overtuigen als wraakengel. Daarenboven moet je eigenlijk Sin City recent herbekeken hebben, om volledig mee te zijn. En het verhaaltje van Joseph Gordon-Levitt die het als verzopen gokker het opneemt tegen diezelfde senator Roark zou misschien wel werken als een webisode in een Sin City spin-off, als plotlijn voor een bioscoopfilm kon het ons niet echt geboeid houden.

Kortom, zijn huidige status als flop heeft in Sin City A Dame To Kill For niet verdiend. Maar als sequel is het toch allemaal een beetje ‘too litte, too late’ om nog maar in de buurt te komen van het origineel.

Bekijk alvast een kort interview met Eva Green over haar rol in Sin City A Dame Too Kill For.


Word een deel van de MoviePulp-community. Registreer en laat een commentaar achter