The November Man review

the november man posterThe November Man ****

Regie: Roger Donaldson (Thirteen Days)

Met: Pierce Brosnan, Olga Kuylenko, Luke Bracey, Will Patton

Speelduur: 105′

Ga kijken naar deze onversneden B-actieknaller zonder al te veel franjes als je houdt van Brosnan in actie-modus en gelijkaardige producties als Taken.

Het verhaal: Een gepensioneerde CIA agent moet terug in actie komen tijdens een missie waarin hij oog in oog komt te staan met zijn voormalige pupil én oversten … .

olga kurylenko in the november man

 

Ons verdict: Hoe zwak Die Another Day ook was, en hoe sterk de reboot Casino Royale, Pierce Brosnan had mits minder onnozele scenario’s gerust nog een tijdje kunnen verder gaan als 007. Alhoewel, Daniel Craig het uitmuntend doet als een totaal andere type kille moordmachine, en Sean Connery uiteraard de originele Bond blijft, zal Brosnan voor onze redactie altijd dé ultieme James Bond vertolker blijven. Misschien omdat we amper twaalf waren toen het geweldige Goldeneye in de zalen draaide, maar ook gewoon omdat hij al het beste van zijn 007-voorgangers wist te combineren.

Met The November Man dient Brosnan (die de film ook produceert) alle ‘naysayers’ die hem dik tien geleden afschreven van antwoord, en toont hij dat hij nog steeds duchtig en stijlvol reet kan schoppen. Anders dan de peperdure Bondfilms is The November Man een rasechte B-prent die voor een tiende van de kostprijs van de gemiddelde blockbuster dik anderhalf uur weet te entertainen. Net als Taken (met die andere Ier-op-leeftijd) kent deze film een verschroeiend tempo die de meeste plotgaten verhult. Sterke zet ook om vakman Roger Donaldson plaats te laten nemen in de regiestoel. Hij geeft deze R-rated actieknaller een old skool look n feel mee die een betere ode is aan de actiefilm van weleer dan zelfs The Expendables (1 tem 3). Niet dat er géén minpuntjes zijn. Met name het script geraakt zeker in het begin verstrikt in zijn eigen onnodige complexiteit. Maar wanneer de kogels en de ‘fucks’ in het rond vliegen, de bloedzakjes openspatten, en de banden gieren over het asfalt is het moeilijk om je daarover druk te maken.

The November Man is verplicht kijkvoer voor échte actie-liefhebbers, en op zijn minst een entertainend avondje uit voor alle anderen. Verrassend aanradertje!

Bekijk alvast een featurette over The November Man.


Word een deel van de MoviePulp-community. Registreer en laat een commentaar achter