Franchise: Lucy

Dit waren de toppers aan de Belgische box office in 2014

Bioscoopkassa's in KinepolisNu 2015 goed op gang is en de mensen in België terug aan het werk zijn, krijgen we eindelijk inzicht in hoe de films het hebben gedaan in 2014. In de VS ging Marvel’s Guardians of the Galaxy lopen met de eer om de meest succesvolle box office hit te zijn van het voorbije jaar (gevolgd door Hunger Games 3 & Captain America: The Winter Soldier), maar is dit ook zo voor België? Nee, de Belg heeft een iets wat andere smaak… Hier is de top 5 van de Belgische box office 2014: Lees verder Dit waren de toppers aan de Belgische box office in 2014


Box Office België update (2014 week 34)

Lucy bannerLucy blijft de pannen van het dak spelen: de voorbije weken wist het kaskrakers zoals Guardians of the Galaxy, Into The Storm en The Expendables 3 achter zich te laten en bovendien is de film binnengekomen in de top 10 van het jaaroverzicht. Indrukwekkende cijfers voor een film die nog geen 3 weken in de Belgische bioscopen draait. Guardians of the Galaxy doet het beter in zijn eerste weken als andere Marvelfilms die recent zijn uitgebracht zoals Captain America: The Winter Soldier & Thor: The Dark World. Deze week moest het wel de blockbuster van Sly Stallone voorlaten, die met een magere 335.441 euro duidelijk last heeft van de piratenversie die op het internet gelekt is. Guardians of the Galaxy behaalde een mooi resultaat van 565.411 euro in zijn openingsweek, maar breekt geen records.

Box Office België update (2014 week 32)

Lucy banner

Soms denk je bij jezelf ‘The Sky Is The Limit‘ als je kijkt naar bepaalde box office resultaten in België, niet per sé het bioscoopland in de wereld. De sterke prestatie van Dawn of the Planet of the Apes de voorbije week liet onze redactie sprakeloos, maar nooit hadden we durven verwachten dat dit record de week erop aan dingelen zou gaan door Lucy. De actiefilm van Luc Besson met Scarlett Johansson verbreekt dit jaar het record van beste openingsweek met maar liefst 954.360 euro omzet. Om je een idee te geven, enkel The Hunger Games: Catching Fire, The Hobbit: The Desolation of Smaug, F.C. De Kampioenen, Fast & Furious 6 & Frozen wisten vorig jaar boven de limiet van 1 miljoen euro omzet uit te stijgen in België. Dit is dus een verrassende en indrukwekkende prestatie voor een Europese film met maar een productiebudget van 40 miljoen dollar. Sex Tape deed het ook niet slecht door binnen te komen op een 3de plaats met een mooie 410.745 euro. Bad Neighbours en How To Train Your Dragon 2 zakken verder weg naar 4 & 5. Magic in the Moonlight van Woody Allen kwam binnen op een 10de plaats met een magere 75.735 euro omzet.
Scarlett Johansson sexy en bovenmenselijk in Lucy trailer

scarlett johansson in lucyNa haar fel gesmaakte passage in als Black Widow in het Marvel Universum, heeft Scarlett Johansson blijkbaar de smaak te pakken als actieheldin. In deze Lucy gaat ze voluit en schopt ze reet als een soort sexy en bovenmenselijke variant op Nikita. Want wie er nog aan zou twijfelen, dit lijkt ons een vintage Luc Besson-filmpje, die de amusante B-actie uit Transporter en Colombiana combineert met ‘intelligente’ nonsens uit Limitless. Ons stoeltje is alvast gereserveerd voor 6 augustus wanneer Lucy wordt verwacht in de zalen.

Lees verder Scarlett Johansson sexy en bovenmenselijk in Lucy trailer