Toy Story 4 krijgt heuse Vlaamse stemmencast

Toy Story 4 krijgt heuse Vlaamse stemmencast

Maar liefst 45 Vlaamse stemacteurs & -actrices worden ingezet voor het nieuwe Toy Story 4 door Disney-Pixar. De groffe borstel werd door de vorige cast gehaald met de Vlaamse stemmencast van Toy Story 4 die gaat van Gilles Van Bouwel (De Mol) & Tatyana Beloy (Gent-West, Ralph Breaks the Internet) tot Ben Segers (De Collega’s 2.0, Urbanus: De Vuilnisheld), Pieter Embrechts (De Grinch), Hubert Damen (Huisdiergeheimen 2) & voormalige Eén-presentatrice Andrea Croonenberghs.

Woody zal vertolkt worden door Warre Borgmans (De Hel van Tanger, Asterix & het Geheim van de Toverdrank), terwijl nieuwkomer Vorkje vertolkt wordt door Jeroen Van Dyck (Charlie en Hannah gaan uit). Vic De Wachter uit Patser, De Zaak Alzheimer & Het Vonnis is Buzz Lightyear, terwijl Alejandra Theus (Zie Mij Graag) Gabby Gabby wordt. Bo Peep is terug onder de vorm van Antje De Boeck, terwijl Hubert Damen Mr. Potato Head vertolkt. Alexandra Potvin & Andrea Croonenberghs zijn Mrs. Anderson & Mrs. Davis. Sven De Ridder (Pieter Konijn, Torpedo) wordt Rex, Barbie wordt vertolkt door Bieke Ilegems en ook Erik Goossens is van de partij als Ken. Het nieuwe duo Ducky & Bunny worden vertolkt door Gilles Van Bouwel & Pieter Embrechts, Duke door Ben Segers.

Woody en de rest van het speelgoed zijn terug voor een geheel nieuw avontuur in ‘Toy Story 4’, waarin ze nieuwe vrienden verwelkomen in Bonnie’s kamer, inclusief een verlegen nieuw speelgoedje genaamd Vorkje. “Zoals de meeste mensen ging ik ervan uit dat ‘Toy Story 3’ het einde van het verhaal was.” zei regisseur Josh Cooley. “En het was het einde van Woody’s verhaal met Andy. Maar, net als in het leven, is elk einde een nieuw begin. Woody in een nieuwe kamer, met nieuw speelgoed en een ander kind: dat was iets dat we nog nooit eerder hebben gezien. Ons afvragen hoe dat eruit zou zien, werd het begin van een leuk verhaal dat het verkennen waard was.” Maar Vorkje houdt vol dat hij GEEN speelgoed is! Vorkje is een echt bestek-knutselproject en hij is er vrij zeker van dat hij niet in de kamer van Bonnie thuishoort. Telkens als hij probeert weg te komen, haalt iemand hem terug in een avontuur dat hij eigenlijk liever wil overslaan. “De wereld van Toy Story is gebouwd op het idee dat alles in de wereld een doel heeft”, zegt Cooley. “Het doel van speelgoed is om er voor het kind te zijn. Maar hoe zit het met speelgoed dat is gemaakt van andere objecten? Forky is een stuk speelgoed dat Bonnie heeft gemaakt van wegwerpbestek, dus hij staat voor een belangrijke beslissing. Hij wil zijn doel als bestek vervullen, maar hij heeft nu een nieuwe missie die hij moet volbrengen als speelgoed.”

Toy Story 4 loopt momenteel al in avant-première in België, maar is vanaf 26 juni 2019 officieel in Belgische bioscopen.

Word een deel van de MoviePulp-community. Registreer en laat een commentaar achter