Franchise: Le Tout Nouveau Testament

Le Tout Nouveau Testament op Film Festival Oostende recensie

Le Tout Nouveau Testament posterLe Tout Nouveau Testament **

Regie: Jaco Van Dormael (Le Huitième Jour, Mr. Nobody)

Met Benoît Poelvoorde, Pili Groyne, Catherine Deneuve, François Damiens, Yolande Moreau, Laura Verlinden,…

Speeltijd: 113′

Ga kijken als je hield van Hail, Caesar!

Continue reading Le Tout Nouveau Testament op Film Festival Oostende recensie

Vlaamse Film bereikt een record aantal Belgische bezoekers in de bioscopen

FC De Kampioenen 2 Jubilee General posterSafety First - The Movie 2015 posterD' Ardennen posterblack film banner

Nog nooit gingen zoveel mensen in België naar de Vlaamse film kijken: 2015 was een recordjaar met zo’n 2,25 miljoen bezoekers aan de Belgische box office dankzij producties zoals F.C. De Kampioenen 2: Jubilee General, Safety First – The Movie, D’Ardennen, Black & Ay Ramon! die allemaal boven de grens van 100.000 bezoekers eindigde in 2015. Co-productie Le Tout Nouveau Testament bereikte het beste resultaat van 2015 met meer dan 1 miljoen bezoekers in zowel Frankrijk (800.000) als België (240.000). Het Vlaams Audiovisueel Fonds spreekt van een verrassend en groot succesjaar!

Continue reading Vlaamse Film bereikt een record aantal Belgische bezoekers in de bioscopen


Le Tout Nouveau Testament genomineerd voor Golden Globe

Jaco van Dormael weer genomineerd voor een Golden Globe met Le Tout Nouveau Testament

Dat de Belgische cineast Jaco Van Dormael een legende is, weten we al langer dan vandaag met zijn talloze nominaties (Golden Globes, Cesar, Plateauprijs) voor Toto le Héros & Le Huitième Jour. Maar om na bijna 20 jaar opnieuw een Golden Globe binnen te rijven, is indrukwekkend! De nominaties voor de Golden Globes 2016 zijn binnen en jawel, er zit weer een landgenoot tussen! Le Tout Nouveau Testament deed het aardig aan de Belgische box office en verdient dus een nominatie voor de Golden Globes. Verder zien we dat Leonardo DiCaprio met The Revenant klaar is voor het prijzenfestijn, Alicia Vikander hopen we dat ze kan winnen als beste actrice in The Danish Girl na haar geweldige bijdrages in The Man From U.N.C.L.E. & Ex Machina. En Jennifer Lawrence haalt weer wat nominaties binnen voor o.m. Joy. Oh ja, en Netflix staat er weer tussen met o.m. Narcos. Zondag 10 januari is het zo ver: Schrijf het in de agenda, filmliefhebbers!

Continue reading Le Tout Nouveau Testament genomineerd voor Golden Globe

Box Office België update (2015 week 38)

Le Tout Nouveau Testament na 3 weken nog steeds aan de leiding aan de Belgische box office

Hitman: Agent 47 wist vorige week met een resultaat van 197.296 euro niet uit te blinken door Le Tout Nouveau Testament van de troon te stoten. Gezien de magere opkomst van nieuwe films blijft de film door Jaco van Dormael, die inmiddels na 3 weken aan een mooie omzet van 1,17 miljoen euro ophaalde, het goed doen aan de Belgische box office. Deze week krijgen we 2 nieuwkomers die op plaats 3 & 4 binnen komen: Solace & Straight Outta Compton die rond de 100.000 euro in het laadje brachten. Ted 2 zakt door naar de 5de plaats. Teleurstelling van de week was ongetwijfeld Ricki and the Flash die vorige week maar 20.924 euro opbracht aan de Belgische bioscoopkassa’s en dreigt volgende week volledig geschrapt te worden van de programmatie.

Continue reading Box Office België update (2015 week 38)

Box Office België update (2015 week 36)

Le Tout Nouveau Testament op plaats 1 in de Belgische box office

Na 3 weken is het gedaan voor Ted 2: Voorbije week kwam het op een 3de plaats terecht na Mission: Impossible – Rogue Nation, maar deze wist niet de nummer 1 plaats te bemachtigen. Nee, het is de Belgische film Le Tout Nouveau Testament van Jaco Van Dormael (Le Huitième Jour) die met de eerste plaats gaat lopen. Met maar liefst 475.781 euro brengt hij het dubbele in het laadje binnen dan zijn vorige film Mr. Nobody (in Frankrijk maar liefst 1.692.584 euro in zijn eerste week). Indrukwekkende cijfers! Top 5 wordt verder aangevuld door Vacation in zijn eerste week (167.351 euro) en Minions die ondertussen zeer dichtbij het jaarresultaat van Jurassic World komt (7,34 miljoen euro vs. 7,61 miljoen euro). Fantastic Four blijft aanmodderen op 6de plaats met nog amper 410.491 euro na 2 weken en We Are Friends rond de top 10 af met een magere 54.966 euro in zijn 2de week.
Continue reading Box Office België update (2015 week 36)