Franchise: Leonardo DiCaprio

Martin Scorsese & Leonardo DiCaprio (en misschien zelfs Robert De Niro) gaan voor poging 6

Martin Scorsese & Leonardo DiCaprio gaan voor poging 6

Genoeg op zoek gegaan naar awards & prijzen met films zoals The Revenant & Silence. Martin Scorsese & Leonardo DiCaprio zeggen vaarwel aan de schattenjacht en gaan tegen de status quo van The Academy opnieuw samen films maken. Na o.m. The Departed, Shutter Island & The Wolf of Wall Street zijn ze volgens Deadline.com nu concreet aan het kijken naar 2 projecten: Killers of the Flower Moon: The Osage Murders and the Birth of the FBI over oliemagnaten in de jaren ’20 die plotseling mysterieus worden uitgemoord en Erik Larson’s bestseller The Devil in the White City over een seriemoordenaar die aan het werk gaat in de buurt van Chicago World Fair rond 1893. In het 1ste project is bovendien Robert De Niro eveneens geïnteresseerd om samen te werken met Scorsese & DiCaprio. Het is duidelijk dat Scorsese & DiCaprio gekeken hebben naar American Crime Story! Dit zou de 6de keer zijn dat het duo met elkaar samenwerkt na o.m. Gangs of New York & The Aviator. Robert De Niro werkte reeds 5 keer samen met Scorsese aan films zoals Taxi Driver, Raging Bull, Goodfellas, Casino & The King of Comedy. Geluksnummer 6? Succes jongens, wij zijn nu al fan. Makes us proud!

Nieuwe Oscar-poging voor Leonardo DiCaprio?

Leonardo DiCaprio

Het is duidelijk: de jury van het meest gerenommeerde beeldje in de filmwereld heeft zijn zinnen niet gezet op steracteur Leonardo DiCaprio en na zijn hele palmares vol blockbusters (The Great Gatsby, The Aviator), kaskrakers (Titanic) & heerlijk acteerwerk (The Departed, Shutter Island) is DiCaprio op zoek naar een nieuwe uitdaging. Het gouden beeldje lijkt wel het ultieme doel voor de komende jaren. Zodoende heeft Leonardo het nieuwe filmproject van Steve Jobs verlaten, hoogstwaarschijnlijk vanwege de onhaalbare kaart om de vorige flop opnieuw te lanceren. DiCaprio heeft zijn zinnen op een meer ambitieuzer project gezet: The Crowded Room. De verfilming van het boek The Minds of Billy Milligan door Daniel Keyes waarin een personage worstelt met maar liefst 14 tot 24 verschillende persoonlijkheden (gaande van een lesbische vrouw tot en met Joegoslavische communist, een Engelse gentleman, een dief, verkrachter en spindochter) lijkt het prototype voor Leonardo DiCaprio’s Oscarjacht. Ze houden immers bij de Oscars van volledige gedaantewisselingen en hopelijk zijn ze slim genoeg om DiCaprio’s looks te verbergen, want dat is ook een Oscar-must (lelijk wezen)! Verder is er weinig gekend over het project, maar er worden grote namen genoemd zoals David Fincher, Joel Schumacher,… Wordt ongetwijfeld vervolgd! Denk je dat DiCaprio zijn prestatie van … kan overtreffen? Of krijgen we reeds een Oscarnominatie met de film The Revenant door Alejandro González Iñárritu?


WANTED: acteur om Steve Jobs te vertolken in biopic door Danny Boyle

Danny Boyle in een paniekaanval

Het wil maar niet lukken met de nieuwe prent over de legendarische Apple-CEO. Een poosje geleden berichten we dat Leonardo DiCaprio Steven Jobs zou vertolken in een nieuwe biografische verfilming door Danny Boyle. Spijtig genoeg heeft deze steracteur even genoeg van al het acteerwerk en heeft beslist zich een tijdje terug te trekken uit Hollywood waardoor de rol terug vrijkwam. Maar ook de nieuwe naam, Christian Bale, liet gisteren weten dat hij de rol van het iconisch Apple-figuur niet meer op zich zal nemen. Het begint er meer en meer op te lijken dat de elite van Hollywood de rol niet wil opnemen nadat Ashton Kutcher zwaar de mist in ging met jOBS. Zou de rol te zwaar zijn om te imiteren of gaat Boyle’s visie op de film de acteurs het petje te boven? Dit belet natuurlijk niet dat de geruchtenmolen weer aan het rollen is, want Deadline.com berichtte vandaag dat Michael Fassbender in de running is voor de rol. Seth Rogen zou naar alle waarschijnlijkheid de rol van Steve Wozniak op zich nemen.

Continue reading WANTED: acteur om Steve Jobs te vertolken in biopic door Danny Boyle

Leonardo DiCaprio als Steve Jobs voor Oscar

Wordt Leonardo DiCaprio de nieuwe Steve Jobs?Dat Leonoardo DiCaprio op zoek is naar een oscar is al een tijdje geen nieuws meer: het laatste decennium werd hij maar liefst 4 keer genomineerd, maar het gouden beeldje bleef steeds uit. De steracteur is daarom op zoek naar de rol die hem in de hemel zal prijzen en het ziet er naar uit dat hij niet meer voor anti-Oscar magneet Martin Scorsese zal kiezen. Niemand minder dan Danny Boyle zou ik gesprek zijn om de nieuwe biopic van Steve Jobs te spelen en DiCaprio staat in het vizier van Boyle om de hoofdrol op zich te nemen. Geen slechte keuze, gezien de charismatisch rol die hij speelde als Jordan Belfort in The Wolf of Wall Street.

Leuk weetjes:

Danny Boyle en Leonardo DiCaprio werkte reeds met elkaar samen in 2000 (The Beach).

Steve Wozniak wordt aangeworven door Sony om consultant te zijn voor deze nieuwe biografische film over Steve Jobs.

Wat vinden jullie van dit nieuws? Wordt dit de oscarwinst waar Leonardo DiCaprio op staat te wachten?