jOBS review

jOBS Aziatische posterjOBS ** 1/2

Regie: Joshua Michael Stern

Met Ashton Kutcher, J.K. Simmons, Dermot Mulroney, Josh Gad, Lukas Haas, J.K. Simmons, Matthew Modine,…

Speeltijd: 128′

Ga kijken als je hield van The Social Network, The Iron Lady & J.Edgar.

Het verhaal: jOBS vertelt het verhaal van Steve Jobs, de visionaire oprichter en rechtmatige leider van Apple Computers. In 1978 startte hij zijn vernieuwend idee van de Personal Computer vanuit zijn vader’s garage.

Ashton Kutcher als Steve Jobs in jOBS

Ons verdict: Iedereen die een woord begint te reppen over jOBS komt meteen in een discussie over hoe Ashton Kutcher Apple’s meest inspirerende figuur vertolkte. De CEO van Apple Computers is een God volgens de vele volgers van ‘het Apple Evangelie’ en er rustte dan ook een grote verantwoordelijkheid op Kutcher’s schouders. Kutcher heeft zich in zijn rol vooral gericht op de gebaren, speeches, manier van wandelen en mimische bewegingen van Steve Jobs, maar als persoon kan hij zijn personage niet van zijn realiteit onttrekken. Kutcher komt in Jobs’ veeleisendheid, hardheid en autisme weinig geloofwaardig over. jOBS blijft de hele tijd entertainend met leuke weetjes en de verhaallijn volgt een mooie evolutie, maar stopt wel iets te abrupt gezien je als toeschouwer meer wil weten over het bedrijf met de hippe gadgets. Maar je mag als kijker niet vergeten dat deze film eigenlijk niet gaat over het meest gewaardeerde bedrijf in de wereld.

Kortom, jOBS is een must voor iedere Apple liefhebber in de wereld, maar Kutcher zal nooit goed genoeg zijn. Bekijk zelf de clips A Name, Leaving Apple en Start Over:Word een deel van de MoviePulp-community. Registreer en laat een commentaar achter