Franchise: The Martian

Box Office België update (2015 week 43)

The Martian banner

De hegemonie van The Martian blijft doorgaan. Na 3 weken is hij nog steeds aan de leiding met een mooie 1,68 miljoen dollar winst aan de Belgische box office. Nieuwkomers The Last Witch Hunter en d’Ardennen konden hier geen verandering in brengen, hoewel de debuutfilm van Robin Pront wel meteen een mooie 458.265 euro in het laadje brengt na 2 weken (ongeveer gelijkaardig als de Amerikaanse versie van The Loft). Het Franse Les Nouvelles avenues d’Aladin wist 2 weken terug wel hoger binnen te komen dan d’Ardennen op plaats 3, maar zakte de voorbije week naar plaats 5 onder de nieuwe Vlaamse film. Hotel Transylvania 2 blijft het goed doen met nog steeds een top 3 plaats. Met lichte ontgoocheling kwam Crimson Peak vorige week binnen op plaats 6 met amper 162.438 euro omzet in zijn eerste week, de op 2 na slechtste release van regisseur Guillermo del Toro (Pan’s Labyrinth & Hellboy deden het nog slechter). Pan & Sicario konden de voorbije weken ook niet spreken van een vliegende start: een magere 197.315 euro voor Pan en 203.411 voor Sicario. Op zich geen slecht resultaat van Pan, gezien het floppen van deze prequel in de Verenigde Staten. Maar ontgoocheling van de voorbije was ongetwijfeld The Walk die na 2 weken niet meer in de top 10 te bespeuren is en nog geen 100.000 euro in het laadje bracht voor Sony Pictures.


Box Office België update (2015 week 41)

The-Martian-Banner

De 4de week was er teveel aan voor The Maze Runner 2: Scorch Trials. Met het openen van het sterke The Martian in week 41 2015 was dit natuurlijk te verwachten, maar het resultaat van €635.330 is toch niet om laaiend enthousiast over te zijn. Het brengt een iets hoger opbrengst dan Nolan’s Interstellar, maar The Martian kan wel niet tippen aan het box office resultaat van Gravity in 2013 die in zijn eerste week 906.627 euro opbracht. Desalniettemin is dit wel het beste Belgische resultaat van Ridley Scott sinds Robin Hood in 2010 (zelfs beter dan Prometheus), dus we zijn blij dat Sir Ridley Scott terug zijn vorm vindt. Op de 2de plaats komt Hotel Transylviana 2 binnen met 562.839 euro, een verdubbeling van het resultaat van de eerste Hotel Transylvania in 2012. The Maze Runner 2: Scorch Trials vinden we terug op plaats 3 met net geen 1.74 miljoen euro omzet na 3 weken, bijna een miljoen euro minder dan zijn voorganger na 3 weken. The Intern blijft naar behoren scoren op plaats 4 (vorige week op plaats 3), terwijl Everest verder doorzakt naar plaats 5. The Transporter Refueled was vorige week geen hoofdvlieger met 239.037 euro in zijn eerste week, deze week op plaats 8 na Youth La Giovinezza die binnenkwam op sterke plaats 7 met 106,724 euro winst (meteen het 4-voudige voor regisseur Paolo Sorrentino tegenover La Grande Bellezza). Hoogtepunt van de week is The Minions die niet meer terug te vinden zijn in de top 10, maar werd het record van het jaar behaalde met 7,59 miljoen euro tegen Jurassic World met 7,52 miljoen euro.
The Martian trailer met Matt Damon

The Martian Bring Him Home poster met Matt DamonGisteren mochten we kennis maken met de crew van The Martian, vandaag geeft 20th Century Fox de eerste trailer van The Martian vrij. Deze survival story met Matt Damon als astronaut Mark Watney die op het barre Mars gedurende jaren in leven moet blijven terwijl NASA een plan moet bedenken om een reddingsteam te sturen. Na Prometeus lijkt me dit al zeker een stap in de goede richting. Geniet van The Martian trailer met Matt Damon
Lees verder The Martian trailer met Matt Damon