Franchise: Fantastic Beasts 2 The Crimes of Grindelwald

Fantastic Beasts: The Crimes of Grindelwald Extended Cut recensie

Fantastic Beasts 2 recensieFantastic Beasts: The Crimes of Grindelwald ***

Regie: David Yates (Harry Potter-franchise)

Met Eddie Redmayne, Jude Law, Johnny Depp, Zoe Kravitz, Katherine Waterston, Alison Sudol, Dan Fogler, Ezra Miller, Claudia Kim,…

Speeltijd: 145′

Ga kijken als je hield van de Harry Potter-films zoals Harry Potter & the Deathly Hallows Part I & Part II.

Lees verder Fantastic Beasts: The Crimes of Grindelwald Extended Cut recensie

De top 5 meest succesvolle films van 2018

De top 5 meest succesvolle films van 2017

De kwaliteit was er aan de Belgische box office, zoals je reeds kon zien aan ons jaaroverzicht en dat heeft zich ook geresulteerd in betere omzetcijfers voor de Belgische cinema. We wachten zoals steeds nog een tijdje op officiële cijfers van CineData, maar aan de cijfers van Rentrak / comScore zien we reeds een positieve trend hoewel het recordjaar van 2015 nog niet in zicht komt. In 2018 was de top 5 mooi verdeeld tussen de grootste filmstudio’s zoals Universal, Disney, Sony & Warner verder blijven franchises zoals in de rest van de wereld het goed doen aan de Belgische box office. Dit zijn de top 5 meest succesvolle films van 2018:

Lees verder De top 5 meest succesvolle films van 2018


Dit waren de grootste openingsweken van 2018

Dit waren de grootste openingsweken van 2018

In België is het altijd een beetje wachten tot alle bezoekerscijfers binnen zijn voor het einde van het jaar, maar de cijfers voor 2018 zijn zo goed als rond. Met zekerheid kunnen we jullie nu de films geven die het meeste geld in het laadje hebben gebracht in hun eerste week te België. België blijft de internationale trend van zware box office nummers in de openingsweek volgen en nieuwe concepten zoals Secret Cinema by Kinepolis hebben een serieuze impact op de openingsweken voor films (2 van de films die dit jaar een Secret Cinema-editie hadden, zitten in de top 5). Hierbij de top 5 beste openingsweken voor het filmjaar 2018.

Lees verder Dit waren de grootste openingsweken van 2018

Box Office België update (2018 week 49)

Fantastic Beasts 2: The Crimes of Grindelwald houdt stand aan de Box Office België

Fantastic Beasts 2: The Crimes of Grindelwald houdt mooi stand aan de Belgische box office: Met een omzet van 3,13 miljoen euro boert het goed, maar het is ook duidelijk dat er meer naar de bioscoop wordt gegaan. De Grinch opende immers met een indrukwekkende 680.048 euro en ook Robin Hood: Origins & Widows deden het de voorbije week goed met respectievelijk 258.520 euro & 136.852 euro omzet in hun openingsweek. Bohemian Rhapsody tikt aan tot een mooie 2,33 miljoen euro en ook Niet Schieten blijft het goed doen met meer dan 300.000 bezoekers aan 2,74 miljoen euro omzet en Beautiful Boy zit inmiddels aan 353.810 omzet na 2 weken. Girl lijkt ondertussen wat weg te zakken naar de achtergrond met 1,65 miljoen euro na 7 weken en Sinterklaas & de wakkere nachten lijkt te pieken na 6 weken met 1,12 miljoen euro omzet. Disney’s De Notenkraker heeft nog steeds geen miljoen euro opgehaald in België na 5 weken (933.448 euro tot op heden om exact te zijn). Venom lijkt zijn laatste dagen in te gaan met 2,11 miljoen euro omzet tot op heden.

Box Office België update (2018 week 47)

Box Office België update (2018 week 47)

Move over, Freddy Mercury, want Newt & co zijn geland in Belgische bioscopen en zorgde voor een monsterscore aan de Belgische box office van 1,50 miljoen euro in zijn eerste week! Dat is de 2de beste opening van het jaar 2018 na The Avengers: Infinity War (2,22 miljoen euro) en voor Fifty Shades Freed (1,48 miljoen euro), The Nun (1,18 miljoen euro) & Jurassic World 2: Fallen Kingdom (1,04 miljorn euro). Het doet het daarmee gelijkaardig als zijn voorganger (1,46 miljoen euro), maar het niveau van de Harry Potter-franchise wordt niet benaderd. We lieten jullie vanwege de kleine releases een weekje in spanning, want het onderwerp van deze week is het Belgische debuut van Beautiful Boy! We wisten nl. dat deze niet Fantastic Beasts: The Crimes of Grindelwald ging verslaan, maar met een openingsresultaat van 239.595 euro zijn de geruchten van de baan dat het internationale debuut van Felix Van Groeningen het niet goed zou doen in België. Stevig resultaat. We gaan verder met de update van week 48 met Fantastic Beasts 2 die gegroeid is tot een monsterlijke 2,64 miljoen euro in zijn 2de week en Bohemian Rhapsody die een impressionante 2,10 miljoen euro opbracht in zijn 4de week. Niet Schieten droogt de Queen-film tot op heden wel af met 2,60 miljoen euro na 7 weken. Nu Sinterklaas in het land is, willen we het eindelijk ook over die andere Stijn Coninx-film Sinterklaas & de wakkere nachten hebben die het in Vlaanderen zeer goed doet met een omzet net boven het miljoen euro na 5 weken. Smallfoot zet tot op heden een solide maar gemiddelde prestatie neer van 1,75 miljoen euro. Andere nieuwkomers van de voorbije weken waren geen hoogvliegers met The Girl in the Spider’s Web die maar 67.493 euro, The Wife die ondanks de BNP Paribas Fortis Film Days maar 75.316 euro opbracht en Suspiria die met maar 34.694 euro opende in zijn eerste week.


Fantastic Beasts: The Crimes of Grindelwald recensie

Fantastic Beasts 2 recensieFantastic Beasts: The Crimes of Grindelwald ***

Regie: David Yates (Harry Potter-franchise)

Met Eddie Redmayne, Jude Law, Johnny Depp, Zoe Kravitz, Katherine Waterston, Alison Sudol, Dan Fogler, Ezra Miller, Claudia Kim,…

Speeltijd: 134′

Ga kijken als je meer hield van de Harry Potter-films dan het vorige Fantastic Beasts.

Lees verder Fantastic Beasts: The Crimes of Grindelwald recensie