Dit waren de grootste openingsweken van 2018

Dit waren de grootste openingsweken van 2018

In België is het altijd een beetje wachten tot alle bezoekerscijfers binnen zijn voor het einde van het jaar, maar de cijfers voor 2018 zijn zo goed als rond. Met zekerheid kunnen we jullie nu de films geven die het meeste geld in het laadje hebben gebracht in hun eerste week te België. België blijft de internationale trend van zware box office nummers in de openingsweek volgen en nieuwe concepten zoals Secret Cinema by Kinepolis hebben een serieuze impact op de openingsweken voor films (2 van de films die dit jaar een Secret Cinema-editie hadden, zitten in de top 5). Hierbij de top 5 beste openingsweken voor het filmjaar 2018.

THE AVENGERS: INFINITY WAR (2,22 miljoen euro)

The Avengers: Infinity War

Met een gigantisch resultaat van 2,22 miljoen euro stootte de MCU dankzij The Avengers: Infinity War in de lijst van beste openingsweken in België in het voorjaar van 2018 en Disney liet op deze manier zien dat het met zijn franchises heer en meester is (Star Wars & Pirates of the Caribbean zijn 2 andere franchises die je kan terugvinden in het overzicht van de grootste openingsweken aller tijde in België).

FANTASTIC BEASTS 2: THE CRIMES OF GRINDELWALD (1,50 miljoen euro)

Fantastic Beasts 2: The Crimes of Grindelwald

Warner Media geeft het nog niet op in de strijd tussen Universal & Disney en wist dankzij de Wizarding World van Harry Potter & J.K Rowling een topplaats te verzilveren met Fantastic Beasts 2: The Crimes of Grindelwald. Dit jaar op plaats 2 in plaats van 1 met 1,5 miljoen euro omzet.

FIFTY SHADES FREED (1,48 miljoen euro)

Fifty Shades Freed

De laatste Fifty Shades Freed haalde niet dezelfde box office resultaten als zijn voorganger, maar toch wist het met 1,48 miljoen euro een top 3 plaats te bemachtigen.

THE NUN (1,18 miljoen euro)

The Nun

De 2 volgende hebben veel te danken aan het nieuwe concept van Secret Cinema dat Kinepolis in 2018 lanceerde, want The Nun haalde zo een mooie 1,18 miljoen euro op in zijn eerste week en stootte daarbij de top 5 van beste openingsweken van 2018 binnen. Het is ook meteen het beste resultaat dat The Conjuring tot op heden kon brengen.

AQUAMAN (1,09 miljoen euro)

Aquaman

Last but not least is zeer verrassend de nieuwe DCEU-film Aquaman die nog maar in december het licht zag aan de Belgische box office. Ook hier werd een Secret Cinema-editie voor georganiseerd. Zou het toeval zijn?

Verrassend genoeg geen Vlaamse Film dit jaar te vinden in de top 5. Werk aan de winkel voor de sector of gaan we eerder voor kwaliteit tegenover kwaniteit?

 

Word een deel van de MoviePulp-community. Registreer en laat een commentaar achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.