Fantastic Beasts: The Crimes of Grindelwald recensie

Fantastic Beasts 2 recensieFantastic Beasts: The Crimes of Grindelwald ***

Regie: David Yates (Harry Potter-franchise)

Met Eddie Redmayne, Jude Law, Johnny Depp, Zoe Kravitz, Katherine Waterston, Alison Sudol, Dan Fogler, Ezra Miller, Claudia Kim,…

Speeltijd: 134′

Ga kijken als je meer hield van de Harry Potter-films dan het vorige Fantastic Beasts.

Het verhaal: Het verhaal achter magie-zoöloog Newt Scamander gaat verder. Na het incident in New York krijgt Newt door het Britse ministerie voor Magie huisarrest en mag het land niet uit, maar Dumbledore denkt daar anders over en wil Newt zo snel mogelijk bij Credence in Parijs gezien Grindelwald zijn zinnen gemunt heeft op hem.

Ons verdict: De Harry Potter-films ontpopte zich de voorbije decennia tot een van de grootste franchises van de wereld dankzij het creatieve schrijven van J.K. Rowling en de Wizarding World lijkt mede door het sterke Fantastic Beasts and Where to Find Them op de perfecte golf van succes te surfen. Met het casten van Johnny Depp & Jude Law kwamen de eerste aarzelingen aan het licht tussen fans, maar in het verleden leek niks het Harry Potter-universum te deren. Geldt hetzelfde voor The Wizarding World met deze Fantastic Beasts 2: The Crimes of Grindelwald?

Fantastic Beasts: The Crimes of Grindelwald recensie

Wel, één ding is zeker: Deze 2de Fantastic Beasts neigt meer naar de Harry Potter-films dan zijn voorganger. De creatieve wereld waarin Newt Scamander zich vertroeft, wordt grotendeels vervangen door de magie uit de 8 vorige Harry Potter-films met een uitgebreide mythologie waar we maar weinig van weten uit de vorige films. Best vreemd, want de sterkste punten in Fantastic Beasts 2: The Crimes of Grindelwald zijn net de fantastische beestjes uit de koffer van de schrijver van het leerboek Fantastic Beasts and Where to Find Them zoals de Nifflers, Matagots, de Kelpie & de Zouwu. Als Potter-fan moet je het dus in Fantastic Beasts 2 vooral van de mythologie achter de Harry Potter-franchise hebben met talloze verwijzingen naar de personages uit de Harry Potter-boeken zoals Nicolas Flamel, de familie Lestrange & Nagini, want verder heeft Fantastic Beasts 2 weinig in de pap te brokken. De fraaie special effects die overigens zeer geslaagd zijn in 3D houden je maar half wakker doorheen de zware speeltijd van bijna 2 uur & een half en dan moeten er blijkbaar nog 3 films komen alvorens je effectief zal weten hoe de vork in de steel zit. Pff… De cast legt een gemiddelde prestatie met deze keer Eddie Redmayne & Zoe Kravitz die de show stelen, maar de kers op de taart is er voor de makers die geen doekjes winden rond de geaardheid van hoofdpersonage Albus Dumbledore.

Kortom, deze Fantastic Beasts 2: The Crimes of Grindelwald hadden ze beter Dumbledore: The Crimes of Grindelwald genoemd, want ondanks de verschijning van talloze nieuwe diertjes, is de legacy van Dumbledore, Grindelwald & meer waar we naar moeten uitkijken. Ons entertainde het een stuk minder als zijn krachtige voorganger.

Word een deel van de MoviePulp-community. Registreer en laat een commentaar achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.