Franchise: Ben Affleck

Matt Reeves neemt de fakkel over van Ben Affleck

Matt Reeves wordt de nieuwe regisseur van The Batman

Niet Ben Affleck gaat Zack Snyder van de ondergang redden… Affleck was het stikbeu om continue te horen hoe het ging over The Batman in plaats van andere films waaraan hij werkte. Bovendien zag Ben Affleck algauw in dat het combineren van de rol als Batman in zoveel DC Comics-films een onmogelijke opdracht was. Warner Bros. heeft nu niemand minder dan Matt Reeves geselecteerd om de productie te leiden. Goed nieuws, want Matt Reeves komt uit de stal van J.J. Abrams met zijn regisseerwerk in Cloverfield en recente heeft hij met de nieuwe Planet of the Apes-films aangetoond dat hij heel wat in zijn mars heeft. The Batman komt naar alle waarschijnlijkheid in 2019 met een script van Geoff Johns en heeft Ben Affleck (Batman), Jeremy Irons (Alfred Pennyworth), Joe Manganiello (Deathstroke), J.K. Simmons (Commissioner Gordon) & misschien Jared Leto (The Joker) als bevestigde castnamen.

Red Ben Affleck Zack Snyder van de ondergang?

Red Ben Affleck Zack Snyder van de ondergang?

Het is menig filmfan niet ontgaan dat regisseur Zack Snyder de laatste maanden bakken vol kritiek kreeg te verduren na de onthulling van het DC Comics-universum in Batman vs. Superman: Dawn of Justice. De regisseur achter blockbusters zoals Watchmen, 300 & Man of Steel kreeg van Warner Bros. carte blanche wat betreft het opmaken van Justice League, maar gezien de ondermaatse presentaties van Batman vs. Superman aan de internationale box office (geen 1 miljard dollar jaaromzet voor een productie van 250 miljoen dollar) krijgen de filmproducenten het benauwd. Hebben ze wel de juiste keuze gemaakt met Zack Snyder als dirigent van de DC Cinematic Universe? Het is duidelijk dat er achter de coulissen heel wat speelt in Hollywood en een interessant kanttekening zagen we daarbij onlangs in de verschillende nieuwsberichten. Niemand minder dan Ben Affleck zal een Batman-film gaan maken met een script van zijn hand en ook Justice League zal gesponsord worden door Ben Affleck als Executive Producer. Affleck heeft met Argo & The Town al getoond aan Hollywood dat hij niet enkel als acteur aan de bak kan. Is Ben Affleck de nieuwe golden boy van Warner Bros.? Red hij Zack Snyder van de ‘ondergang’? Een mooie evolutie volgens onze redactie, want Zack Snyder heeft in onze ogen na Batman vs. Superman: Dawn of Justice hulp nodig in het selecteren van een geïsoleerde verhaallijn voor Justice League in plaats van het vol te proppen in één film.


Ben Affleck over zijn rol als Batman

Wat Zack Snyder met de Superman franchise heeft gedaan, daar hebben we niks anders dan lof over. Wat Ben Affleck als Batman betreft, vinden bepaalden van de MoviePulp-redactie het gewoon moordend voor de DC Comics universe. Maar recht is geschiet en Affleck kan zich nu gaan bewijzen voor zijn rol als oudere Batman. Onderaan kan je alleszins de eerste reactie bekijken van Ben Affleck op de kritiek die hij op het internet kreeg toen hij gecast werd als Batman: