Cinema reviews: Perfect Stranger

Perfect Stranger PosterPerfect Stranger***

Regie: James Foley (Confidence****)

Met Halle Berry, Bruce Willis, Giovanni Ribisi, Gary Dourdan en Tamara Feldman.

Speeltijd: 109′

Ga zien als je hield van Gothika***, The Number 23****, etc.

Vergelijk prijzen van Perfect Stranger online op Kelkoo!

Het verhaal: Rowena Price is een keiharde journaliste die de geheimen van machtige mannen probeert te ontsluieren door undercover te gaan. Haar laatste verhaal wordt de das om gedaan door de smerige machtsverhoudingen binnen haar krant (The New York Inquirer), waarop ze beslist om ermee te stoppen. Op een dag komt ze haar oude vriendin Grace tegen die vanwege een affaire met mediamagnaat Harrison Hill om hulp vraagt. De dag daarna blijkt dat Grace op een mysterieuze wijze werd vermoord en Rowena beslist om terug undercover te gaan om het mysterie uit te dokteren.

Halle Berry en Bruce Willis

Ons verdict: James Foley bleek een meesterlijke regisseur te zijn in de film Confidence, maar deze keert stelt hij dik teleur. Het scenario van Perfect Stranger is op zich ijzersterk, maar de opvolging van de scènes is zo barslecht waardoor het verhaal nooit degelijk werd opgebouwd. Toegegeven, het is een zeer moeilijk script om te verfilmen, maar we verwachten meer van een talentvolle regisseur à la Foley. Desondanks valt deze psychologische thriller wel te pruimen, maar de kritische filmliefhebber merkt al vlug dat de sfeer er tijdens de film niet is. Naar mijn zinnen was hij een beetje te langdradig om de thriller in het psychologische te houden, m.a.w. er mochten dus gerust wat scènes weggelaten worden. Halle Berry blijft natuurlijk wel een mooie gedaante op het witte doek, maar persoonlijk vond ik dat de diva een deel van haar pluimen is kwijtgespeeld. Bruce Willis heeft al lang geen pluimen meer, maar in deze film speelt hij één van zijn weinig interessante rollen. Ik denk dat de aandacht op de set van Mr. Die Hard ergens anders lag. Misschien lag deze wel bij actrice Tamara Feldman, volgens vele kranten de nieuwe vlam van Willis. Giovanni Ribisi kan volgens mij terecht de beste acteur uit Perfect Stranger worden genoemd, want deze leverde prachtig werk.
Kortom, ga deze film niet kijken in de cinema, maar wacht eerder af om deze thuis gezellig op dvd te bekijken. Onderaan een filmpje van de première in de VS met Halle Berry aan het woord en een interview met Giovanni Ribisi.

 

Word een deel van de MoviePulp-community. Registreer en laat een commentaar achter