The number 23 review

wsparrow1024×768.jpgThe number 23****

Regie: Joel Schumacher (Phone Booth***, 8mm**, Batman Forever**,…)

Met Jim Carrey, Virginia Madson en de bloedhete Rhona Mitra in een klein bijrolletje

Speeltijd: 93′

Ga kijken als je hield van: Gothika***

Het verhaal: Walter Sparrow krijgt op zijn verjaardag een roman van zijn vrouw Agatha met de titel ‘the number 23’. Het personage ziet opmerkelijk veel gelijkenissen met zijn leven en geraakt geobsedeerd met het boek en het nummer 23. Zijn zoektocht leidt naar een ware ontrafeling van de waarheid achter het boek.

Ons verdict: Deze psychologische thriller is ongetwijfeld een van mijn favorieten van het filmjaar 2007. De grauwe cinematografie die een mix is van het werk van Paul Cameron (Swordfish**** en Man on Fire**) en Robert Rodriguez (Sin City*****) gunt de film zijn orginaliteit. Cinematograaf van dienst Matthew Libatique (Gothika*** en Phone Booth***) geeft dit meesterwerk een donkere sfeer die het publiek gedurende het hele verhaal in een nieuwsgierige angst onderdompelt. Nadeel is wel dat deze sfeer je doet denken aan een horrorfilm, terwijl deze film niet helemaal bij het genre valt te brengen (verkeerd gemarketeerd in mijn ogen).

number235.jpg

Het verhaal waarmee Fernley Phillips debuteert, is er eentje om van te snoepen. Je ziet deze continu verspringen met gevolg dat je altijd blijft raden naar het einde zonder dat deze te chaotische wordt. Het slot van de film breng je een verrassende twist tussen een Amerikaans en Europees einde. Jim Carrey speelt ijzersterk de hoofdrol, vooral gezien het stereotype overkomen dat de acteur heeft als komiek. Je rol zo overtuigend spelen dat het publiek tijdens de film niet meer beseft dat je ooit een komediant bent geweest, kan je een ware kunst noemen. Chapeau!!!

Kortom zoals je ziet, heeft deze onbekende film alles om je te verbazen en je een heerlijke cinema avond te gunnen. Zeker en vast een aanrader!


Warning: Undefined array key -1 in /home/public/sites/www.moviepulp.be/wp-content/plugins/gd-rating-system/d4plib/core/d4p.wpdb.php on line 345

7 gedachten op “The number 23 review”

  1. Pingback: Rhona Mitra
  2. Pingback: Ray Ban Sunglasses

Word een deel van de MoviePulp-community. Registreer en laat een commentaar achter