Dit waren de grootste openingsweken van 2017

Dit waren de grootste openingsweken van 2017

In België is het altijd een beetje wachten tot alle bezoekerscijfers binnen zijn voor het einde van het jaar, maar de cijfers voor 2017 zijn rond. Met zekerheid kunnen we jullie nu de films geven die het meeste geld in het laadje hebben gebracht in hun eerste week te België. België volgt vanaf dit jaar ook de internationale trend van zware box office nummers in de openingsweek. De trend van illegaal downloaden & gemakkelijk thuis streamen zetten het cinemabezoek onder druk, maar de marketing budgetten die consistenter geïnvesteerd worden in België werpen weldegelijk hun vruchten af. Ook Kinepolis blijft investeren in hun zalen met na IMAX & Barco Escape ook de komst van 4DX. Genoeg gezeverd, hierbij de top 5 Beste Openingsweken voor het filmjaar 2017.

FATE OF THE FURIOUS (2,20 miljoen euro)

Fate of the Furious 8 bannerFate of the Furious heeft voor de Fast & Furious-franchise een nieuw record gezet dit jaar. Met 2,20 miljoen euro in zijn 1ste week wist het een top 5 plaats in de beste openingsweken aller tijde neer te leggen voor Pirates of the Caribbean en haalt het zo de eer die het verdiend naar de 3de plaats in meest succesvolle films van 2017.

STAR WARS VIII: THE LAST JEDI (1,96 miljoen euro)

Star Wars VIII: The Last Jedi

Klopt, de Star Wars-franchise haalt toch nog steeds een prominente plaats in aan de Belgische box office dit jaar. Het miste misschien de top 5 meest succesvolle films van 2017 en overtrof The Force Awakens niet, gezien Belgen blijkbaar de tijd nemen om deze film rustig te gaan kijken tijdens de kerstvakantie, maar goed. Toch een mooie 1,96 miljoen euro in zijn openingsweek.

FIFTY SHADES DARKER (1,63 miljoen euro)Dakota Johnson gemaskerd in Fifty Shades DarkerEen ander box office kanon in zijn openingsweek is de Vijftig Tinten-franchise. De 2de film Fifty Shades Darker was misschien iets minder dit jaar, maar wist wel weer een heleboel vrouwen en romantische koppeltjes naar de bioscoop te voeren met een resultaat van 1,63 miljoen euro in zijn 1ste week. Indrukwekkend resultaat wederom en we zijn benieuwd of het laatste deel hier verandering in brengt.

FC DE KAMPIOENEN 3: FOREVER (1,42 miljoen euro)

FC De Kampioenen 3: Forever

Er was heel wat commotie tussen De Standaard en CineVox omtrent de resultaten van de nieuwste FC De Kampioenen-film, maar vergis je niet. België is nog steeds gek op de Kampioenen met een openingsresultaat van 1,42 miljoen euro.

VERSCHRIKKELIJKE IKKE 3 (1,36 miljoen euro)

Verschrikkelijke Ikke 3

De meest succesvolle film van het filmjaar 2017 haalt toch nog op de valreep een top 5 plaats in de beste openingsweken van 2017. Verschrikkelijke Ikke 3 en zijn Minions waren goed voor een lekkere 1,36 miljoen euro. Yeah!

Word een deel van de MoviePulp-community. Registreer en laat een commentaar achter