De top 5 meest succesvolle films van 2017

De top 5 meest succesvolle films van 2017

Het was weer een wisselvallig bioscoopjaar in België, niet zo zeer vanwege de kwaliteit zoals we reeds aantoonde in ons jaaroverzicht, maar eerder vanuit financieel oogpunt. Het recordjaar van 2015 kwam niet in zicht, maar het gaat het wel de betere richting uit tegenover 2016. In 2017 was het een nek-aan-nek race tussen Disney & Universal met een minimaal verschil. Verder blijven franchises het goed doen aan de Belgische box office. Dit zijn de top 5 meest succesvolle films van 2017:

BELLE & HET BEEST (5,59 miljoen euro / 6,32 miljoen dollar)

Belle en het Beest 2017 banner

Disney haalt zijn slag net thuis, maar zoals je kan zien, was het zeer nipt. Doordat de euro iets sterker stond in het begin van het jaar wist het net Verschrikkelijke Ikke 3 te verslaan aan de Belgische box office. Wij waren niet zo’n fan van deze Disney-verfilming met Emma Stone, maar goed, toch een mooie prestatie van Belle & het Beest die ook zelfs Fantastic Beasts in 2016 & The Force Awakens in 2015 een poepje liet ruiken.

VERSCHRIKKELIJKE IKKE 3 (5,58 miljoen euro / 6,43 miljoen dollar)

Vlaamse Verschrikkelijke Ikke 3 poster

Disney gaat dit jaar weliswaar niet met de eer lopen van beste animatiefilm van het jaar. Deze eer gaat naar Universal die met Verschrikkelijke Ikke 3 de zomerhit van het filmjaar 2017 was. Gru en zijn Minions waren goed voor maar liefst 5,58 miljoen euro aan de Belgische box office volgens Box Office Mojo & cijfers van comScore. Knappe prestatie.

FATE OF THE FURIOUS (4,79 miljoen euro / 5,35 miljoen dollar)

Fate of the Furious 8 banner

De grootste openingsweek aan de Box Office België ging naar Fate of the Furious dit jaar met een mega-omzet van 2,20 miljoen euro, maar toch wist deze niet meer bezoekers zijn de bioscoop te lokken in de maanden na zijn release. Met een resultaat van 4,79 miljoen euro op plaats 3 heeft de tweestrijd tussen Dwayne Johnson & Vin Diesel zijn vruchten afgeworpen, maar hij deed het toch een miljoentje minder dan 2015. We blijven benieuwd hoe het nu verder gaat met deze franchise.

PIRATES OF THE CARRIBEAN 5: SALAZAR’S REVENGE (4,53 miljoen euro / 5 miljoen dollar)

Eerste kijk op Javier Bardem in Pirates of the Carribean Dead Men Tell No Tales poster

De populariteit van Johnny Depp mag dan misschien klappen krijgen vanwege zijn scheiding met Amber Heard, maar de Pirates of the Caribbean-franchise blijft het nog steeds goed doen in België. Toch heeft deze 5de film wat charisma verloren met een ondankbare 4de plaats in 2017 aan de Box Office België.

FIFTY SHADES DARKER (4,37 miljoen euro / 4,63 miljoen dollar)

Hoewel we de eerste Fifty Shades of Grey-film best wel konden pruimen, was Fifty Shades Darker alles behalve een aanrader en dat zie je ook aan de Belgische box office resultaten. Met indrukwekkend openingsresultaat van 1,63 miljoen euro ging in rook op tegen het uiteindelijke 4,37 miljoen euro aan het einde van de rit. Hij deed het ook zo’n 16% minder als zijn voorganger. We zijn benieuwd wat 2018 zal brengen met Fifty Shades Freed.

Deze films haalde het net niet: Star Wars VIII: The Last Jedi (3,87 miljoen euro), La La Land (3,46 miljoen euro), The Boss Baby (3,27 miljoen euro), IT (3,18 miljoen euro) & Cars 3 (2,26 miljoen euro). Guardians of the Galaxy 2 (2,32 miljoen dollar) & Thor: Ragnarok (2,34 miljoen dollar) waren de beste comic book films van het jaar net buiten de top 10.

We hebben weliswaar slecht nieuws en weten niet of het mogelijk is om jullie volgend jaar cijfers te kunnen bezorgen gezien meer en meer van onze partners geen cijfers willen delen. Maar we blijven ons best doen om een kijk te krijgen op de Box Office België.

Word een deel van de MoviePulp-community. Registreer en laat een commentaar achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.