Franchise: filmjaar 2017

Dit waren de grootste openingsweken van 2017

Dit waren de grootste openingsweken van 2017

In België is het altijd een beetje wachten tot alle bezoekerscijfers binnen zijn voor het einde van het jaar, maar de cijfers voor 2017 zijn rond. Met zekerheid kunnen we jullie nu de films geven die het meeste geld in het laadje hebben gebracht in hun eerste week te België. België volgt vanaf dit jaar ook de internationale trend van zware box office nummers in de openingsweek. De trend van illegaal downloaden & gemakkelijk thuis streamen zetten het cinemabezoek onder druk, maar de marketing budgetten die consistenter geïnvesteerd worden in België werpen weldegelijk hun vruchten af. Ook Kinepolis blijft investeren in hun zalen met na IMAX & Barco Escape ook de komst van 4DX. Genoeg gezeverd, hierbij de top 5 Beste Openingsweken voor het filmjaar 2017.

Lees verder Dit waren de grootste openingsweken van 2017

Het grote MoviePulp filmjaaroverzicht 2017

2017 komt weer tot zijn einde en wat voor een filmjaar was het! Niet alleen televisieseries met namen zoals The Deuce, Twin Peaks S3 & The Handmaid’s Tale waren van voortreffelijke kwaliteit, ook in de bioscoop waren er heel wat geweldige blockbusters te zien met films zoals La La Land, Dunkirk & Blade Runner 2049. Voor 2018 mogen we ons in het televisielandschap verwachten aan een versnippering van services (hoewel de nieuwe Disney – Fox streamingdienst veel succes zal kennen in 2018), terwijl er meer content beschikbaar komen met 80 films voor Netflix-abonnees. Het grote MoviePulpfilmjaaroverzicht 2017, jullie aangeboden door de 2 grondleggers van de populairste filmblog van Vlaanderen, Kenneth & Dax.

Lees verder Het grote MoviePulp filmjaaroverzicht 2017


De top 5 meest succesvolle films van 2017

De top 5 meest succesvolle films van 2017

Het was weer een wisselvallig bioscoopjaar in België, niet zo zeer vanwege de kwaliteit zoals we reeds aantoonde in ons jaaroverzicht, maar eerder vanuit financieel oogpunt. Het recordjaar van 2015 kwam niet in zicht, maar het gaat het wel de betere richting uit tegenover 2016. In 2017 was het een nek-aan-nek race tussen Disney & Universal met een minimaal verschil. Verder blijven franchises het goed doen aan de Belgische box office. Dit zijn de top 5 meest succesvolle films van 2017:

Lees verder De top 5 meest succesvolle films van 2017

10 films om naar uit te kijken in 2017

LoganGhost in the ShellM4LnM97Dunkirk

Daar is 2017! MoviePulp.be heeft zoals ieder jaar weer een leuke lijst van films die er aankomen. Het jaar belooft weer een stevig blockbuster-jaar te worden met DC Comics-films zoals Justice League & Wonder Woman, Marvel-films zoals Guardians of the Galaxy vol. 2 & Spider-Man: Homecoming. Maar onze smaak gaat eerder uit naar films van topregisseurs zoals Christopher Nolan’s eerste oorlogsdrama Dunkirk, Denis Villeneuve’s Blade Runner 2049, Ridley Scott’s Alien: Covenant, Guy Ritchie’s King Arthur: Legend of the Sword & Martin Scorsese’s Silence, wildcards zoals John Wick: Chapter 2, Logan, Baywatch & Ghost in the Shell en als kers op de taart is er uiteraard weer een Star Wars-film! Geniet van ons overzicht tot de zomer van 2017!

Lees verder 10 films om naar uit te kijken in 2017