Watchmen: The Complete Motion Comic DVD review

watchmenWatchmen: The Complete Motion Comic**

Regie: Jake S. Hughes

Verteller: Tom Stechschulte

Speelduur: 312’

De baanbrekende strip komt helaas niet tot leven in dit commerciële experiment!

De opzet: Dave Gibbons, medebedenker en illustrator van Watchmen, overziet deze digitale bewerking van het stripverhaal, waarin subtiele beweging, stemmen en geluid worden toegevoegd aan de zo kenmerkend vormgegeven tekeningen uit het boek. In meer dan 5 uur komt alles uit de 12 hoofdstukken van de strip aan bod: van de geheimzinnige dood van The Comedian tot de ingewikkelde lotgevallen van de los-vast met elkaar verbonden superhelden tot hun immense invloed op de wereld…

watchmen pic

Ons verdict: Met de baanbrekende strip Watchmen schreven Dave Gibbons en de excentrieke Alan Moore geschiedenis. Niet alleen kreeg de strip allerlei belangrijke prijzen, bovendien haalde de strip als enige comic de Time‘s 2005 “All-Time 100 Greatest Novels”-lijst! Dat Watchmen een belangrijke titel is staat buiten kijf, maar als bewegende strip werkt het helaas niet. Regisseur Jake S. Hughes is duidelijk een fan en probeert de originele tekeningen mooi over te breken. Sommige stukken werken echt als bewegend beeldverhaal, maar alles gaat vaak onderuit wanneer de verteller van dienst ook de vrouwen uit het verhaal invult. Niet alleen heeft verteller Tom Stechschulte bitter weinig acteertalent, bovendien is het vaak onbedoeld grappig wanneer hij zijn stem iets of wat verzacht om de vrouwelijke dialogen te vertellen. Erg jammer, want hiermee gaat een origineel (doch uiteraard erg commercieel) idee al snel compleet onderuit. Deze Watchmen: The Complete Motion Comics zijn dan ook geen aanrader. Lees de originele strip maar in de plaats!

De DVD: Op de twee glimmende schijfjes staan telkens zes afleveringen. Het anamorfische 1.78:1-beeld ziet er over het algemeen goed uit, met hier en daar wel wat opvallende aliasing en eveneens wat filmgrain. De kleuren zien er prima uit en ademen perfect de sfeer van de originele strip uit. Beschadigingen en vuiltjes zijn zoals verwacht niet aan de orde. De Engelse Dolby Digital 5.1-track klinkt degelijk, met een prima weergave van muziek en dialogen. Echt veel ambiance of richting dien je niet te verwachten, maar we kunnen jullie wel geruststellen dat ruis of andere geluidstoringen niet aanwezig zijn. Op de tweede DVD staan twee leuke, doch iets te korte extra’s. De twee zijn erg promotioneel ingesteld, maar dat neemt niet weg dat het boeiend is om te zien hoe de strip tot leven is gebracht in “Watchmen: Creating The Motion Comics”. In de tweede extra: “Watchmen Video Journal: Dave Gibbons” zien we de illustrator duidelijk genieten van de aandacht van zijn werk op de filmset van de verfilming van Zack Snyder. Samen zijn deze twee featurettes ongeveer tien minuten.

Bekijk hier de trailer:

Word een deel van de MoviePulp-community. Registreer en laat een commentaar achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.