Actrice in de kijker: Mackenzie Davis

Naam: Mackenzie Davis
Geboorteplaats: Vancouver, British Columbia, Canada
Geboortedatum: 1 April 1987
Lengte: 62kg; Gewicht: 1m78
Sterrenbeeld: Ram; Konijn (Vuur)
Burgerlijke status: Single

Mackenzie Davis in sexy rood jurkje

Graag stellen we jullie bij MoviePulp.be de nieuwste actrice van het moment voor: Mackenzie Davis. De actrice werd in Europa razend populair vanwege haar bijdrage in Denis Villeneuve‘s Blade Runner 2049 en onlangs werd ze gecast voor de nieuwe Terminator-reboot. Hoogtijd dat we onze neus in deze geweldige actrice’s carrière steken. Wie is de mysterieuze Mackenzie Davis?

Mackenzie Davis is een Canadese vrouw die opgroeide in het mooie Vancouver, British Columbia. Ze ging naar de McGill universiteit aan de andere kant van het land in Montréal om haar diploma te behalen voor haar ouders, maar ze was van jongs af aan gebeten door acteren. In 2009 maakte Mackenzie Davis uiteindelijk de stap naar acteren door te studeren aan Neighborhood Playhouse School of the Theatre in New York. Ze werd ontdekt door regisseur Drake Doremus die haar castte voor haar eerste langspeelfilm Breath In in 2013. Kort daarna werd ze gecast in de film What If naast Harry Potter-ster Daniel Radcliff en in That Awkward Moment werd ze gecast naast namen zoals Zac Efron, Miles Teller, Michael B. Jordan & Imogen Poots. In 2014 ging Mackenzie Davis aan het werk voor de televisieserie Halt and Catch Fire door AMC. Haar eerste blockbuster rol haalde ze binnen dankzij Sir Ridley Scott met The Martian, maar de wereld leerde haar op haar best kennen met haar prachtige bijdrage als de lesbische Yorkie naast Gugu Mbatha-Raw in de Black Mirror S3-aflevering San Junipero die maar liefst 2 Primetime Emmy Awards won. Sindsdien is haar carrière in de lift met als kers op de taart haar rol in Blade Runner 2049. Binnenkort zal ze te zien zijn in Tully anast Charlize Theron en Mackenzie Davis werd tot slot gecast in de nieuwste Terminator-film door Tim Miller & James Cameron die castleden bevat zoals Arnold Schwarzenegger, Linda Hamilton, Gabriel Luna, Diego Boneta & Natalia Reyes.

Trivia:

  • Mackenzie Davis doet niet aan social media: ze heeft dus geen Instagram, Twitter of Facebook.
  • Mackenzie Davis zou goed passen in België. Haar favoriete dessert is een ijsje met aardbeien.
  • De carrière van Mackenzie Davis begon relatief laat op 24 jaar leeftijd.
  • Haar voorliefde voor feminisme en de #MeToo-beweging kwam dankzij haar studies. Mackenzie Davis studeerde Engelse literatuur met een minor in genderstudies.
  • Mackenzie Davis heeft een fascinatie voor insecten.

Word een deel van de MoviePulp-community. Registreer en laat een commentaar achter