Love, Death + Robots recensie op Netflix België

Love, Death + Robots recensie op Netflix BelgiëLove, Death + Robots *** 1/2

Bedenker: Tim Miller (Deadpool) & David Fincher (House of Cards, Mindhunter)

Met Topher Grace, Mary Elizabeth Winstead en de stemmen van Gary Cole, Samira Wiley, Hayley McLaughlin, Helen Sadler, Stefan Kapicic,…

Speeltijd: 18 afleveringen / maar 10 – 15 minuten per aflevering

Ga kijken als je hield van Black Mirror & The Animatrix.

Het verhaal: Angstaanjagende wezens, vreemde verrassingen en een duistere samenloop van comedy in deze NSFW-anthologie (een ander woord voor Not Safe For Work of Rated R) van animaties, gepresenteerd door Tim Miller en David Fincher.

Ons verdict: Liefhebbers van science fiction worden in de watten gelegd bij Netflix, maar fans van Japanse anime komen ook best aan het trekken met de immense Netflix-bibliotheek. Netflix trekt er zelfs budget voor uit met o.m. investeringen in de Godzilla anime-franchise, Next Gen & maar te zwijgen over de deal die ze hebben met DreamWorks. Kinderen wordt op het vlak van animatie al voldoende geprikkeld, tijd aan de volwassen om wat actie te krijgen met Love, Death & Robots, het nieuwste paradepaardje van Deadpool & Terminator: Dark Fate regisseur Tim Miller & House of Cards– & Mindhunter-bedenker David Fincher.

xxx

Love, Death + Robots belooft wat het aankondigde in zijn gekke trailers: het begint net zoals Black Mirror meteen goed met zijn eerste aflevering Sonnie’s Edge door een snel plot te combineren met gewelddadige, bloederige & sensuele Rated R-beelden. The Witness zorgt eveneens voor heel wat bloed en naakt in een strak plot. Hou de ogen van de kinderen dus maar gesloten voor deze 2 afleveringen. Verder is Love, Death + Robots best OK. Van tijd tot tijd wordt er wat humor voorzien met afleveringen zoals Three Robots & Sucker of Souls en visueel krijg je eveneens afwisseling van cartoons, 3D animatie & levensechte beelden in combinatie met special effects in verschillende stijlen. Zo gaat het door met zijn hele slate van 18 afleveringen van zo’n 4,5 uur in totaal. De afleveringen zijn persoonlijk iets te kort naar mijn zin en verbrodt net zoals Black Mirror het idee of concept van een volwaardig filmplot. Tot slot is de samenhang ver zoek, maar goed, dat is het idee.

Kortom, met Love, Death + Robots komt je aan je trekken als animatieliefhebber, maar het legendarische niveau van The Animatrix wordt wegens de te korte afleveringen en de afwezigheid van samenhang niet evenaart.

Word een deel van de MoviePulp-community. Registreer en laat een commentaar achter