Godzilla: Planet of the Monsters recensie op Netflix België

Godzilla: Planet of the Monsters op Netflix België posterGodzilla: Planet of the Monsters ** 1/2

Regie: Kobun Shizuno & Hiroyuki Seshita (Detective Conan-series)

Met de Japanse stemmen van Mamoru Miyano, Takahiro Sakurai, Kana Hanazawa / met de Engelse stemmen van Chris Niosi, Lucien Dodge, Cristina Vee

Speeltijd: 88′

Ga kijken als je hield van The Animatrix & Gareth EdwardsGodzilla.

Het verhaal: In de verre toekomst verliest de mensheid de strijd met Godzilla & andere monsters op Aarde en zijn ze verplicht om naar de ruimte te ontsnappen waar ze erbarmelijke omstandigheden trachten te overleven.

De Godzilla uit Godzilla: Planet of the Monsters op Netflix België

Ons verdict: Anime is een kunstvorm: In Japan heeft het zo’n culturele waarde dat het hele land doordrongen is door zijn unieke stijl. Het genre is ook in het Westen mature geworden met blockbuster voorbeelden zoals The Matrix & A Scanner Darkly. Toegegeven, anime is niet voor iedereen en moet de laatste jaren ook aan populariteit inboeten in het Westen (buiten Akira & Ghost in the Shell gerekend dan die tot cultstatus zijn herrezen). Waarom? Geen idee. In sommige gevallen kan anime zeer bloederig zijn, iets waar niet iedereen even gelukkig mee is maar het maakt ons wel grote fan van het genre.

De Netflix-anime Godzilla: Planet of the Monsters, die sinds 17 januari 2018 te streamen is op Netflix België en binnenkort een 2de deel krijgt, is weliswaar niet één van de animes waarbij kindjes nachtmerries zullen krijgen. Het verhaal is zeer commercieel, futuristisch en probeert zelfs geen gaten te vullen in het hele MonsterVerse. En dat is spijtig, want gezien zijn toegenomen populariteit had Planet of the Monsters wel een ander potentieel gehad om net zoals The Animatrix over genres heen het kaiju-universum verder uit te breiden. Bovendien kon deze Godzilla anime fans een betere kijk geven op de uitgebreide wereld van Godzilla’s monsters, maar daarvoor is het begin veel teveel gericht op de mensheid die probeert te overleven in de ruimte.

Met andere woorden, vind je dat de Godzilla-films te weinig monsters hebben? Dan is Godzilla: Planet of the Monsters op Netflix België een start hoewel je tot het 2de deel op jouw honger zal zitten.

Word een deel van de MoviePulp-community. Registreer en laat een commentaar achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.