Designated Survivor S2 recensie op Netflix België

Designated Survivor posterDesignated Survivor S2 **

Bedenker: David Guggenheim

Met Kiefer Sutherland, Maggie QKal Penn, Italia Ricci, Adan Canto, Paulo Costanzo, Natascha McElhone, Michael J. Fox,…

Speeltijd: 22 afleveringen / 1 uur per aflevering

Ga kijken als je hield van een slechte versie van Tyrant en zijn voorganger.

Het verhaal: Een jaar na de aanslag op het Capitool probeert Kirkman met zijn getrouwde team vanuit het Witte Huis zijn land terug op de rails te zetten.

Kiefer Sutherland in Designated Survivor seizoen 2

Ons verdict: Traditionele mediabedrijven hebben het moeilijk: Technologiespelers zoals Netflix, Amazon & (deels) HBO gooien bakken geld uit de ramen om dure series uit de grond te stampen en het zorgt ervoor dat kijkers een nieuwe gewoonte creëren. Ook in Amerika zweten televisienetwerken zoals ABC, NBC, FOX & CBS het uit om zichzelf te heruitvinden en te blijven concurreren met hun toekomst. In heel wat gevallen lukt dit ook (zie maar naar het recente Star Trek: Discovery), maar ook ABC heeft een traditie om trots op te zijn met o.m. topseries zoals Lost, Alias & How to Get Away with Murder, maar met Inhumans heeft het ook al een nieuw dieptepunt verkend. Designated Survivor hield tot hiertoe een fijne balans tussen top & flop, maar dit 2de seizoen van Designated Survivor gaat toch serieus de dieperik in.

Terwijl het eerste seizoen van Designated Survivor nog een leuk concept had met af en toe een slimme verwijzing naar de hedendaagse geopolitieke relaties, heeft dit 2de seizoen letterlijk niets meer in de pap te brokken. Elke aflevering wordt zoals een feuilleton van Familie of Thuis met dat verschil dat je na 5 minuten meteen de draad kwijt bent. Zoals een neuroot trapt bedenker David Guggenheim het verhaal van de aflevering af en keer op keer werkt hij de aflevering zeer traditioneel af. Boring! Geen enkele aanwijzing naar de volgende aflevering is opbouwend, laat staan dat castleden zoals Kiefer Sutherland, Maggie Q, Kal Penn, Italia Ricci & Adan Canto hun personages mogen vernieuwen. Nee, Designated Survivor S2 wordt een mager afkooksel van zijn voorganger die je in deze tijden van overaanbod al snel links zal laten liggen. Spijtig, want het was een serie om met de familie naar uit te kijken.

Kortom, dit 2de seizoen van Designated Survivor hervalt in het verleden van ABC’s televisiegebeuren en kunnen ze maar beter zo snel mogelijk van de kabel halen. Een Michael J. Fox kan daar weinig aan veranderen.

 

Word een deel van de MoviePulp-community. Registreer en laat een commentaar achter