Inhumans in IMAX recensie

Inhumans posterInhumans **

Bedenkers: Scott Buck (Iron Fist)

Met Anson Mount, Serinda Swan, Iwan Rheon, Ken Leung, Sonya Balmores, Isabelle Cornish, Eme Ikwuakor, Mike Moh,…

Speeltijd: 100′ (eerste 2 pilot-afleveringen samen) / 8 afleveringen per seizoen

Ga kijken als je hield van Heroes, Supernatural & mindere Marvel-series zoals Agents of S.H.I.E.L.D.

Het verhaal: Koning Black Bolt regeert samen met zijn koningin Medusa op de Maan over de ondergedoken Inhumans, maar het kastensysteem samen met het ongenoegen van Bolt’s broer Maximus om Aarde over te nemen zorgen ervoor dat de koninklijke familie schaakmat wordt gezet.

De cast van Inhumans

Ons verdict: Marvel lijst de ene na de andere succesvolle blockbuster op en is zonder meer de grootste franchisebouwer van het moment. Toch dreigt Marvel een slachtoffer van zijn eigen succes te worden als je kijkt naar de gebeurtenissen rond Inhumans. Wat is er gebeurd? Even kort door de bocht, Disney zag er geen toekomst in, dus zochten de creatievelingen (lees Marvel Studios) naar een andere geldschieter en dat werd ABC Studios. Maar om de community niet tegen de borst te stoten vanwege de grote ambities, kwam er een IMAX-release. De eerste IMAX-release voor een televisieserie! Jeuj!

Wel, juich niet zo snel, want ABC Studios heeft niet de budgetten van pakweg een Disney of Netflix. Inhumans start dan ook een beetje teleurstellend qua vormgeving & sfeer en gaat verder op magere voet met een typische editing van een Amerikaanse televisieserie. Met andere woorden, na enkele minuten merk je al meteen dat je niet naar een nieuwe aflevering van The Defenders kijkt. Maar los van de kwaliteit mag het allemaal wel leuk zijn om superkrachten te zien verschijnen op het kleine doek, er moet toch ook een punt zijn? De hoofdcast speelt prettig een editie van Waar is Wally? in de prachtige landschappen van Hawaï, de rode haren van actrice Serinda Swan wordt gezellig even afgeschoren (zo, die kritiek over de flauwe haren van Medusa hebben we ook weer handig opgelost, niet waar?) en Bolt is als koning van de Inhumans (zwijgzaam) verbaasd van de menselijke civilisatie. Laat ons dat allemaal in een aantal melige dialogen vervaardigen en we zijn nog niet benieuwd welke Belgische televisiezenders de serie in hun programma wil opnemen.

Kortom, Inhumans start in mineur en is een duidelijk voorbeeld van hoe ongeloofwaardiger / kosmischer de Marvel-wereld wordt, hoe moeilijker het wordt om mensen te overtuigen.

Word een deel van de MoviePulp-community. Registreer en laat een commentaar achter