What / If recensie op Netflix België [eerste indruk]

What / If recensie op Netflix België [eerste indruk]What / If *

Bedenker: Mike Kelly (Revenge, Jericho)

Met Renee Zellweger, Jane Levy, Blake Jenner, Keith Powers, Daniella Pineda, Dave Annable, Samantha Marie Ware, Gabriel Mann, Juan Castano,…

Speeltijd: 10 afleveringen / 1 uur per aflevering

Ga kijken als je hield van Gypsy & You.

Het verhaal: Oprichtster Lisa Donovan moet een deal sluiten met immens rijke & populaire enterpreneur Anne Montgomery om haar verlieslatend bedrijf te redden van de ondergang, maar is ze bereid om samen met haar man haar hele leven daarvoor op te offeren?

Renee Zellweger in What / If op Netflix België

Ons verdict: Netflix krijgt de wind langs alle kanten: content dat verhuisd naar de concurrentie (cfr. Star Trek: Picard die naar Amazon Prime Video verhuist), The CW die zijn deal niet vernieuwd met Netflix, Apple & Disney+ die eraan komen na de zomer en ga maar verder. Het heeft het niet makkelijk, maar met zijn Originals content-strategie heeft het dit jaar toch al verrast als je terugdenkt aan You, Sex EducationDead to Me, maar met Chambers & Undercover zie je dat het met een buidel van 9 miljard dollar ook niet altijd goed gaat. What / If ziet vandaag het licht op Netflix België, welk kant van het spectrum komt het te staan in onze ogen?

Ik wou dat ik kon zeggen dat What If opnieuw een stap in de goede richting was voor Netflix, maar helaas. Zelden zijn we zo teleurgesteld geweest in content op Netflix, want met What / If heeft de (tot hiertoe nog steeds) populairste streamingdienst van de wereld opnieuw een flop te pakken. What If laat zich van de eerste minuten vangen aan slechte editing, cameraperspectieven van een typische soapserie en het gebruikelijke ouwbollige tv-format van ABC & CBS voor de streamingrevolutie de kwaliteit van televisiseseries de hoogte in duwde. Denk dus maar aan Inhumans die de allure had van een waardige Marvel Studios-serie, maar het nooit was. Shame, Warner Bros. Television! Bovendien vervalt leading lady Renee Zellweger, bekend van de Bridge Jones Dairy-franchise, in cryptische dialogen die nergens op slaan en sensualiteit die zelfs een natte vod aantrekkelijker doet lijken. Hey, zelfs het recente Aladdin heeft een betere manier om aan te tonen dat er gevolgen zijn als je een pact met de duivel sluit en dat wil wat zeggen. Ook nieuwe namen zoals Jane Levy & Blake Jenner zijn weinig charismatisch in hun rollen en acteren gewoonweg van geen meter. Enfin, je snapt het, wij waren geen fan hoewel we de Netflix-serie echt meermaals een kans hebben gegeven om uit te kijken.

Kortom, What / If is verre van het nieuwe You. Wederom geraakte we niet voorbij de eerste afleveringen met zoveel goede content die er te zien valt online.

 

 

Word een deel van de MoviePulp-community. Registreer en laat een commentaar achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.