Een vroege Rocketman recensie

Een vroege Rocketman recensieRocketman ***

Regie: Dexter Fletcher (Eddie the Eagle)

Met Taron Egerton, Jamie Bell, Richard Madden, Bryce Dallas Howard, Tate Donovan, Gemma Jones, Tom Bennett, Steven Mackintosh,…

Speeltijd: 121′

Ga kijken als je hield van Bohemian Rhapsody & Eddie the Eagle

Het verhaal: Het leven van Reginald Dwight a.k.a. Elton John met zijn menselijk kant vol epische muzikale fantasie tijdens zijn doorbraakjaren.

Ons verdict: Het repertoire van Elton John werd me met de paplepel toegediend. Niet zo zeer vanwege mijn ouders, maar eerder de soul-liefhebbende grootmoeder die de hedendaagse rock- & popster letterlijk verafgode. Zijn genialiteit is mijn echter steeds ontsnapt met hits die me weinig aanspraken (buiten de soundtrack van The Lion King dan). Hoewel Rocketman me verrassend genoeg geen traan deed wegpinken, heeft het me wel aangetoond waarom je zo’n respect moet hebben voor de Engelse superster.

Taron Egerton in een vroege Rocketman recensie

Dexter Fletcher, de echte regisseur achter Bohemian Rhapsody, brengt met Rocketman quasi chronologisch een biografie van de jaren waarin Elton John groot werd en zijn legendarische talenten tentoonstel. Origineel is het weliswaar niet, want het neemt daarbij de cinematografie van de Oscar-winnende film over Queen over en gaat de hype van A Star is Born achterna. Als paradepaardje (in de letterlijke zin van het woord) krijgen we Taron Egerton die de pannen van het dak acteert, zingt, danst met een energie die we dachten dat enkel eigen was aan Sir Elton John himself. Indrukwekkend werk van de jonge Engelsman  die zonder meer zijn beste prestatie tot op heden neerzet dankzij noemenswaardige ondersteuning door Jamie Bell, Richard Madden & Bryce Dallas Howard. De vele iconische kostuums in Rocketman zijn bovendien om van te snoepen en laten Phantom Thread zelfs een poepje ruiken. Maar daar blijft het een beetje bij. Het begin van Rocketman bereikt na zijn concert in de Troubadour een hoogtepunt om dan stelselmatig af te zwakken en ook het eerlijk verhaal achter zijn alcohol- & drugsverslaving was voor ons iets te gewoon hoewel zijn persoonlijke reis doorheen eenzaamheid & geaardheid ons naar de keel greep.

Kortom, Rocketman is voor de echte Elton John-fans onder ons, maar verwacht geen Vinyl, A Star is Born & Bohemian Rhapsody.

 

Word een deel van de MoviePulp-community. Registreer en laat een commentaar achter