A Star Is Born recensie

A Star is Born recensieA Star Is Born ***

Regie: Bradley Cooper

Met Stefani Joanne Angelina Germanotta, Bradley Cooper, Sam Elliott, Rafi Gavron, Dave Chappelle, Ron Rifkin, Alec Baldwin,…

Speeltijd: 136′

Ga kijken als je hield van Vinyl, Bohemian Rhapsody & Beautiful Boy.

Het verhaal: Een rockster die worstelt met een alcoholverslaving & het nihilisme van het leven ontmoet op een nacht een razend getalenteerde zangeres en neemt haar in alle smoor mee op tournee.

Bradley Cooper & Lady Gaga in A Star is Born

Ons verdict: Het portretteren van het leven van rocksterren is een geslaagde trend in Hollywood na Martin Scorsese’s Vinyl, maar A Star is Born ontsnapt niet aan de clichés van de filmindustrie: het plot, de stereotypering van de personages & het feit dat deze A Star is Born het filmdebuut is van acteur Bradley Cooper. A Star is Born gaat en staat nochtans door het zangtalent van Lady Gaga die zich perfect een carrière als rocker kan permitteren in combinatie met de dialoogkunsten van Bradley Cooper die voor de gelegenheid zijn schorre stem bovenhaalt. Omgekeerd overtuigt de kerncast weliswaar niet, want Cooper blaast hete lucht en Stefani Joanne Angelina Germanotta speelt een grijze muis van een rol als bescheiden popidool. Het eerste deel van A Star Is Born is zeer geslaagd met de chemie tussen Lady Gaga & Bradley Cooper die goed zit, maar na de sterkste scène uit de film (cfr. het liedje Shallow) gaat het zwaar bergaf wat de film met langdradigheid als gevolg. Het teleurstellend einde doet de zangfilm geen goed hoewel we de knipoog naar de locatie van Beautiful Boy wel konden pruimen.

Kortom, A Star is Born gaat en staat met het zangtalent van Lady Gaga & de acteerkunsten van Bradley Cooper. Maar op het vlak van regisseren heeft de man nog veel te leren.

Word een deel van de MoviePulp-community. Registreer en laat een commentaar achter