Beautiful Boy recensie op Film Fest Gent

Beautiful Boy recensie op het internationaal filmfestival van TorontoBeautiful Boy ****

Regie: Felix Van Groeningen (Belgica, Broken Circle Breakdown, De Helaasheid der Dingen)

Met Steve Carell, Timothée Chalamet, Maura Tierney, Jack Dylan Grazer, Amy Ryan, Stefanie Scott, Kaitlyn Dever, Andre Royo,…

Speeltijd: 112′

Ga kijken als je hield van Broken Circle Breakdown, Lady Bird & Manchester By the Sea.

Het verhaal: We volgen het leven van journalist David Sheff die vecht om het leven van zijn zoon Nic die verslaafd is aan methamfetamine of Crystal Meth.

Bad Times at the El Royale op Film Fest Gent

De setting: Het Film Fest Gent is al sinds 1974 een vaste waarde in België. Elk jaar in oktober stelt het Filmfestival van Gent ruim 100 langspeelfilms en 30 kortfilms voor uit de gehele wereld. De afgelopen jaren wist het festival een publiek van ruim 100.000 toeschouwers aan te trekken. Naast een officiële competitie organiseert het festival jaarlijks ook een reeks concerten, en gaf het op die manier een plateau aan grote componisten. Dit jaar zijn er mooie filmreleases gepland zoals Girl, Niet Schieten, First Man, Beautiful Boy,…

Timothee Chalamet schittert in Beautiful Boy door Felix Van Groeningen

Ons verdict: Vlaanderen is sterk vertegenwoordigd in Hollywood als je kijkt aan waar Matthias Schoenaerts, Johan Heldenbergh & Kevin Janssens mee bezig zijn, maar ook op het vlak van regisseurs halen we internationale roem als je denkt aan het werk van Michaël R. Roskam & Lukas Dhont. Of wat dacht je van de televisieroem door Jakob Verbruggen (House of Cards, The Alienist) & Tim Mielants (Peaky Blinders, Legion)? Felix Van Groeningen doet daar nu een schepje bovenop met Beautiful Boy dat sterke kansen maakt om een Oscar in huis te halen nadat bekend werd dat Beautiful Boy een deel werd van het filmfestival van Toronto met films zoals First Man.

 

Geloof ons als we zeggen dat Beautiful Boy Oscarmateriaal is en een nieuwe mijlpaal zal worden in de Vlaamse filmgeschiedenis, want het filmdrama over een vader die worstelt met de drugsverslaving van zijn zoon heeft de allure van Manchester by the Sea met een topcast getrokken door Steve Carell. Timothée Chalamet sukkelt misschien af en toe met zijn rol als drugsverslaafde, maar zijn emotioneel tweespel met Steve Carell in combinatie met het heerlijke realisme in de cinematografie van Ruben Impens geven Beautiful Boy net dat beetje extra. Bovendien vinden we het machtig hoe Felix Van Groeningen zijn stempel heeft kunnen drukken op deze Amazon Studios-productie (cfr. het huis van de vader die sprekend lijkt op deze van uit Broken Circle Breakdown of wat dacht je van de gepaste rockmuziek) en ook Maura Tierney gekend van The Affair laat wat van zichzelf zien als kwetsbare stiefmoeder. Beautiful Boy start sterk, bevat halverwege een aantal zeer geslaagde & waardegeladen momenten die een gevoelige snaar zal raken bij heel wat ouders van adolescenten (kuddos aan Jack Dylan Grazer hiervoor) en eindigt ook op een hoge noot wat meestal niet verzekerd is met de gemiddelde meerwaardefilm. Enkel spijtig van het tussenstuk dat met de herhaling van de gebeurtenissen in het verhaal ervoor zorgt dat de film wat aan kracht verliest.

Kortom, Felix Van Groeningen doet met Beautiful Boy wat Tom Barman niet kon. Legendarisch werk door Vlaamse regisseur Felix Van Groeningen. Bedankt!

 

Word een deel van de MoviePulp-community. Registreer en laat een commentaar achter