A Ghost Story recensie op Telenet Play More

A Ghost Story recensie op Telenet Play MoreA Ghost Story **

Regie: David Lowery (Peter & de Draak)

Met Casey Affleck, Rooney Mara, Kesha,…

Speeltijd: 88′

Ga kijken als je hield van Ghost, Under the Skin & Manchester by the Sea.

Het verhaal: Een pas overleden, witgekalkte geest keert terug naar zijn huis in een buitenwijk om te proberen opnieuw contact te maken met zijn vrouw.

Rooney Mara & een spook in A Ghost Story recensie

Ons verdict: Met de opkomst van Halloween bereiden we ons des huizes reeds voor op de griezeligste nacht van het jaar. Films zoals Hold the Dark, Apostle, Ghostland & zelfs de Netflix-serie The Haunting of Hill House deden reeds de revu en met A Ghost Story trok Telenet Play More onze aandacht.

Maar als je op zoek bent naar een typische horrorfilm, dan sta je met A Ghost Story stevig in de kou. Sterker nog, A Ghost Story is zelfs een zeer triest, droevig & eenzaam verhaal van een man die door een auto-ongeluk overlijdt en rond zijn huis hangt om een deel van zijn realiteit in handen te houden. Acteerprestaties van Casey Affleck & Rooney Mara moeten soelaas brengen, maar de eindeloos onbehagelijk lange sequenties maken A Ghost Story hoofdzakelijk langdradig. De cinematografie van A Ghost Story mag dan misschien goed zitten en de  vormgeving van een traditioneel spook mag dan tot de verbeelding spreken, het plot komt op de duur uit tot een zinloos einde met als gevolg weinig bevrediging. De occasioneel originele scène zoals deze met de moderne wolkenkrabbers in de toekomst en de ambiguïteit tussen tijd & ruimte schud je van tijd tot tijd even wakker, maar in het algemeen overtuigt A Ghost Story niet.

Kortom, A Ghost Story had potentieel, maar eindigde in mineur en liet ons serieus op onze honger wachten. Een gemiste kans.

Word een deel van de MoviePulp-community. Registreer en laat een commentaar achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.