Robin Hood Origins VOD recensie

Robin Hood Origins VOD recensieRobin Hood Origins ** 1/2

Regie: Otto Bathurst (Peaky Blinders, Black Mirror)

Met Taron Egerton, Jamie Foxx, Ben Mendelsohn, Jamie Dornan, F. Murray Abraham, Tim Minchin,…

Speeltijd: 116′

Ga kijken als je hield van King Arthur: Legend of the Sword.

Het verhaal: Robin van Loxley heeft het allemaal: een adellijke titel, bijhorend fortuin en de vrouw van zijn leven. Tot hij wordt opgeroepen als kruisvaarder door de Sheriff van Nottingham. Jaren later komt hij gebroken terug en ontdekt dat hij alles kwijt is. Samen met zijn Moorse leermeester John, die hij tijdens de kruistocht leerde kennen, komt hij in opstand tegen het corrupte Engelse bewind. Al snel heeft iedereen gehoord van de ongrijpbare dief genaamd ‘Robin Hood’…

Jamie Foxx & Taron Egerton in Robin Hood Origins VOD recensie

Ons verdict: Op het einde van het jaar werd deze nieuwe Robin Hood-film, die bij ons steenvast de titel Robin Hood Origins kreeg vanwege het respect voor Sir Ridley Scott’s Robin Hood, met de grond gelijk gemaakt door lokale & internationale filmcritici. Op het einde van de streep maakte deze Robin Hood-film een verlies van 15 miljoen dollar (100 miljoen dollar kostte de film, 85 miljoen dollar bracht de film op). Gezien we best wel fan zijn van Angelsaksische mythologie wilden we deze film de tijd & context gunnen om eerlijk beoordeeld te kunnen worden, want sinds de Brexit mogen Engelsen geen box office succes meer creëren op het Europese continent (onterecht overigens, gezien King Arthur: Legend of the Sword echt wel top was).

Maar helaas, Robin Hood Origins is niet wat het zou moeten zijn. De actie mag dan wel OK zijn samen met het casten van zowel Taron Egerton, Jamie Foxx als Ben Mendelsohn, de vuur special effects, de dialogen en de talloze ongeloofwaardige verwondingen van Robin Hood laten nu eenmaal te wensen over. De blunders door Peaky Blinders-regisseur Otto Bathurst voelen vooral aan als een gemiste kans, want het scenario & concept design getuigt van creatief schrijven, hoewel de hedendaagse toetsen de blockbuster opnieuw in de mist duwen. De enige fans die er zullen zijn, zijn ongetwijfeld de boogschutters die met de vele verwijzingen naar pijl & boog in Robin Hood Origins tenminste aan hun trekken komen.

Kortom, Robin Hood Origins toont dat tv-regisseurs van het moment niet immuun zijn voor box office flops. Zonde van het geld van Leonardo DiCaprio.

Word een deel van de MoviePulp-community. Registreer en laat een commentaar achter