Coming 2 America banner op Amazon Prime Video

Coming 2 America recensie op Amazon Prime Video

Coming 2 America recensie op Amazon Prime Video Coming 2 America *** 1/2

Regie: Craig Brewer (Dolemite is my Name, Empire S5, Black Snake Moan)

Met Eddie Murphy, Arsenio Hall, Shari Headley, Wesley Snipes, James Earl Jones, Leslie Jones, Jermaine Fowler, Garcelle Beauvaus, John Armos, Clint Smith, Kiki Layne, Paul Bates, Teyana Taylor, Rotimi, Tracy Morgan, Morgan Freeman, Trevor Noah,…

Speeltijd: 108′

Ga kijken als je hield van The Dictator, Black Panther & het originele Coming to America, tiens.

Het verhaal: De pas gekroonde koning Akeem & zijn vertrouwde vertrouweling Semmi, gesitueerd in het weelderige en koninklijke land Zamunda, beginnen aan een geheel nieuw hilarisch avontuur waarbij ze de wereld rondreizen van hun grote Afrikaanse natie naar de wijk Queens, New York – waar het allemaal begon. De Afrikaanse monarch Akeem heeft nl. ontdekt dat hij een lang verloren zoon heeft in de Verenigde Staten en moet terugkeren om deze onverwachte erfgenaam te ontmoeten en een relatie met zijn zoon op te bouwen.

Eddie Murphy & Arsenio Hall in Coming 2 America recensie op Amazon Prime Video

Ons verdict: “We worden oud”, denken heel wat mensen die geboren zijn voor de eeuwwisseling en met de vele revivals à la Friends, Fresh Prince of Bel-Air & Sex and the City die op komst zijn (en dan hebben we het nog niet over remakes of sequels zoals Demolition Man, Blade,…) en dat is niet anders voor dit nieuw vervolg van Coming 2 America met Eddie Murphy. Maar het wekt wel heel wat nostalgie op met de originele Coming to America die wij op televisie (of in mijn geval in de skibus onderweg) plat draaide als tiener. Nostalgie waar e-commerce gigant Amazon blijkbaar bereid was om 125 miljoen dollar voor neer te leggen om het over te kopen op Paramount tijdens de coronacrisis en op zijn internationale streamingdienst te krijgen. En die hadden hard ingezet op deze remake (dat zie je aan het intro-filmpje alleen al).

De jonge cast van Coming to America 2 in Coming 2 America recensie op Prime Video

Coming 2 America is een hedendaagse invulling van de originele film uit de jaren ’90 (ja, we zeggen jaren ’90, want toen was hij pas beschikbaar op VHS voor België) waarbij de rollen worden omgekeerd. We zien dus eindelijk heel wat van het fictieve Zamunda! Toegegeven, het scenario is niet bijzonder origineel, gezien er al meer films gespot hebben met het verschil tussen arm & rijk in de zware gemeenschap, maar te zwijgen over de vele hinten van de film naar een Lion King, Aladdin & Black Panther. In zekere zin willen de makers van Coming 2 America een soort celebration of black culture brengen met nieuwe gastrollen van o.m. Morgan Freeman, Trevor Noah & Samuel L. Jackson bovenop de huidige cast uit de originele film. We misten enkel Beyoncé om de geslaagde danspasjes nog wat extra panache te geven, hoewel de danseressen van Coming 2 America op zichzelf samen met de extravagante klederdracht meer dan voldoen. Coming to America is onder ons 80ies kids het meeste gekend voor zijn geslaagde oneliners en deze missen wel  een beetje in Coming 2 America, hoewel Jermaine Fowler & Shari Headley heel wat leuke grapjes mogen uithalen en spelen met de oneliners uit Coming to America om de blockbuster op niveau te houden. Tot slot begint Coming 2 America wat traag, maar het 2de deel van de film is een stuk beter om dan op het einde mooi tot uiting te komen. Proper geëindigd, maar net met de hakken over de sloot. Toch ook nog even vermelden dat het deugd doet om Eddie Murphy tegen zichzelf te zien praten in een kapsalon of op een podium met een heleboel make-up op! Dat was pure nostalgie voor ons!!!

Kortom, 125 miljoen dollar lijkt mij wat teveel voor een Coming 2 America, maar Paramount heeft er goed aan gedaan om dit meteen op stream te brengen via Prime Video waar het hoort. Haal er gerust een maandje Amazon Prime Video voor in huis en pik dan meteen American Gods S3 mee.

KiKi Layne en Eddie Murphy in Coming 2 America recensie

Word een deel van de MoviePulp-community. Registreer en laat een commentaar achter